Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Sudije ponovo u centru pažnje

Igman poveo, dobio crveni karton i primio sedam golova od Zrinjskog

Foto: HŠK Zrinjski

Kako smo ranije naveli, Zrinjski se ovom pobjedom učvrstio na prvom mjestu sa 25 bodova, tri više od Borca i četiri od Sarajeva.

U posljednjoj utakmici 10. kola Wwin lige BiH, fudbaleri Zrinjskog večeras su Pod Bijelim brijegom deklasirali Igman iz Konjica, a na kraju je bilo 7:1.

Mostarski tim je tako stigao do pete vezane pobjede i povratka na lidersku poziciju.

Ipak ko zna kako bi susret završio da gosti iz Konjica nisu već od 27. minute sa igračem manje, ali krenimo redom.

Igman je poveo već u 10. minuti, a strijelac je bio Ramić.

Nakon toga je došao gore spomenuti 27. minut kada je u kratkom periodu Almir Bekić zaradio dva žuta kartona, odnosno crveni, što je itekako olakšalo put domaćinima ka novoj pobjedi.

Imao je šta reći i trener gostiju Husref Musemić, koji je nakon žestokih protesta isključen, odnosno i njemu je crveni karton pokazao sudija Mario Pejić iz Gruda.

U nastavku utakmice, fudbal je postao sporedna stvar, te je bilo samo pitanje s koliko golova će se Igman vratiti u Konjic.

Topić je pogodio za izjednačenje u 32. minuti, te se na odmor otišlo pri rezultatu 1:1.
U drugom poluvremenu domaćini su zabili još šest golova, a redom su pogađali Čavar, Kiš, Mulahusejnović, Ćuze, Malekinušić, da bi za konačnih 7:1 za Zrinjski zabio ponovo Kiš u sedmoj minuti sudijske nadoknade.

Treba istaći da je ovo bila najveća pobjeda Zrinjskog u historiji domaćeg takmičenja budući da je dosadašnji najubjedljiviji trijumf u historiji bio protiv Slobode 6:0 u sezoni 2006/2007.

U sljedećem kolu Zrinjski će gostovati kod Slobode dok će Igman na svom travnjaku dočekati sastav Sarajeva.

Kako smo ranije naveli, Zrinjski se ovom pobjedom učvrstio na prvom mjestu sa 25 bodova, tri više od Borca i četiri od Sarajeva.

Igman je osmi s 13 osvojenih bodova.