Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Ibrahim Hajtić mogao bi debitovati u “Cvajti” već naredno kolo

hajtic
Hajtić (na čelu kolone) čeka svoju šansu

Član njemačke Cvajte Heidenheim u novu sezonu ušao je sa tri centralna defanzivca, ali su već u prvim kolima neki od njih doživjeli teške povrede koje će ih udaljiti s terena na duži period.

Zbog toga trener ovog kluba Frank Schmidt ozbiljno razmišlja o mladom Ibrahimu Hajtiću, bh. internacionalcu iza koga su odlične pripreme u kojima je potvrdio da se na njega može računati.

“Imamo dobar tim, a sad je došlo vrijeme i da priliku dobiju neki od igrača koji su dosad bili u drugom planu“, rekao je trener Heidenheima za Kicker, aludirajući upravo na Hajtića.

frank-schmidt-heidenheim

Frank Schmidt

Heidenheim je zabilježio odličan start sezone, a nakon osam odigranih kola zauzima četvrto mjesto na tabeli s 15 bodova, jednim manje od Stuttgarta koji se nalazi na trećoj poziciji koja garantuje nastup u doigravanju za plasman u Bundesligu.

Ibrahim još uvijek čeka na službeni debi nakon što je prošle godine potpisao prvi profesionalni ugovor. Rođen u Njemačkoj 1998., igra na poziciji stopera i visok je 193 centimetra. Posjeduje i bh. pasoš.