Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2024

I Vučić se oglasio nakon ispadanja Srbije: Ovo je debakl, mi smo dali puno para

aleksandar vučić
Foto: Milos Tesic/ATAImages/PIXSELL

Mnogi su ove Vučićeve riječi pročitali na način: odzvonilo je Draganu Stojkoviću na klupi Srbije

Srbija je ispala s EP-a sa samo dva boda u tri utakmice grupne faze, koju je završila kao posljednja. Nakon poraza od Engleske (0:1), remizirala je sa Slovenijom (1:1) i Danskom (0:0). Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je neuspjeh Piksijeve reprezentacije komentirao u Bruxellesu.

“Slažem se da je ovo debakl. Da, ovo je sport, samo mi smo dali puno para za taj sport i ljudi u Srbiji zaslužuju bolje rezultate”, kazao je Vučić i nastavio:

Nije problem kad izgubite od Engleske, koja je loša, nije problem kad izgubite od Njemačke ili Španije, ali je problem kad izgubite od Slovenije koja tri i po puta manje košta od igrača Srbije”, rekao je Vučić.

“Zabija nam igrač od pet hiljada eura”

“Problem je kad vam igrač Celja, koji zarađuje pet hiljada eura mjesečno, daje golove jer nema nikoga da ga isprati. Puno ulažemo u infrastrukturu i plaće funkcionera u Savezu, iako će oni reći da od UEFA-e dobivaju novac. To su gluposti i prazne priče selektora i svih ostalih. Ulažemo ogroman novac i građani Srbije su zaslužili bolji rezultat”, dodao je Vučić.

Mnogi su ove Vučićeve riječi pročitali na način: odzvonilo je Draganu Stojkoviću na klupi Srbije.