Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Banjaluka

Historijski bod za domaćina: Remi prvaka BiH sa favoriziranim Panathinaikosom

Panatinaikos Borac
Foto: FK Borac

Borac u narednom kolu 24. novembra gostuje kod kiparskog APOELA

Fudbaleri Borca na sjajan način su debitovali u grupnoj faze UEFA Konferencijske lige pošto su večeras na Gradskom stadionu u Banjaluci odigrali 1:1 protiv Panatinaikosa.

Grčki tim u grad na Vrbasu je doputovao kao veliki favorit s obzorim na veće iskustvo i mnogo jaču ekipu (na fudbalskom tržištu vrijednu 110 miliona dok Borčev tim vrijedi nepunih devet miliona) ali se to večeras nije toliko osjetilo jer su “crveno – plavi” u većem dijelu meča bili ravnopravan rival, pišu Nezavisne novine.

Gosti su do vodećeg gola došli u 11. minutu preko Anastasiosa Bakasetasa kojem nije bilo nimalo teško da sjajnu asistenciju Filipa Mladenovića pretvori u pogodak.

Nije se ekipa Mladena Žižovića uplašila rivala, prijetila je uglavnom udarcima sa daljine a najbliže je bio Despotović u 26. minutu ali nedostajalo je malo preciznosti da to bude evrogol.

Drugo poluvrijeme Borac je otvorio sjajno. Vidjela se ogormna energija i jednako velika želja i da postignu gol a to je nagrađeno u 50. minutu kada je Đorđe Despotović zatresao mrežu gostiju i upisao se u istoriju kao prvi igrač “crveno – plavih” koji je postigao gol u nekom UEFA ligaškom takmičenju.

Nedugo zatim Erera je imao sjajnu priliku za preokret ali je golman gostiju spasio svoj tim blamaže. PAO je u nastavku meča ima dvije dobre prilike za pobjedu ali nije uspio da pronađe put do mreže domaćina koji je napravio jedno od najvećih iznenađenja u 1. kolu Konferencijske lige.

Borac u narednom kolu 24. novembra gostuje kod kiparskog APOELA.