Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Het – trik Lendrića za pet uzastopnu pobjedu Želje

zeljo olimpic

U okviru 23. kola BH Telecom Premijer lige BiH, Željezničar je na Grbavici rutinski savladao ekipu Olimpica s 3:1, a junak susreta bio je Ivan Lendrić, napadač koji je došao u redove Plavih u zimskoj pauzi.

Lendrić je danas zabio sva tri gola Plavih (35., 49., 73.), i to svaki put glavom, a jedini gol za Olimpic postigao je Emir Hadžić (iz penala u 54. minutu), napadač koji je nekada nosio Željin dres.

Lendriću su asistirali Bekrić, Kramarić i Miroslav Stevanović.

Želji je to bila peta pobjeda u nastavku sezone, a Lendrić je zabio isto toliko golova.

Plavo proljeće se tako nastavlja, pored pet pobjeda u Premijer ligi, Željo je ubilježio i dva trijumfa u četvrtfinalu Kupa BiH protiv Borca.

Željini Manijaci su nakon početka utakmice razvili ogromne transparente na kojima su poslali poruku “pristalicama Radovana, Evropi i Bošnjacima”.

manijaci

U narednom kolu Željezničar u Zvorniku gostuje kod davljenika Drine. Utakmica se igra iduće subote od 16:30 sati.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo

Pred početak utakmice oficijelni spiker saopštio je kako su navijači Željezničara postali generalni sponzor kluba, te će ekipa do kraja sezone na svojim dresovima nositi slogan plavog tima: “Mi smo Željini, Željo je naš”.

To je ujedno bila i zahvala kluba navijačima koji su u ime projekta evropska Grbavice na račun uplatili više od 80.000 KM, a jedan od onih koji je dao svoj doprinos je i bh. teniser Damir Džumhur, kojem je puna Grbavica ovacijama i aplauzom čestitala uspjeh na Mastersu u Majamiju, a predsjednik kluba Vedran Vukotić mu je na poluvremenu uručio prigodan poklon iz fan-shopa.