Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

prvo priznanje

Hansi Flick trener mjeseca u La Ligi nakon savršenog starta na klupi Barcelone

hansi flick
FOTO: Screenshot

Barcelona je trenutno na svom najboljem startu u La Ligi od sezone 2018-19

Nakon savršenog starta na klupi Barcelone, trener Hansi Flick je proglašen trenerom mjeseca La Lige za mjesec august. Ovaj 59-godišnji njemački stručnjak preuzeo je vođenje “Blaugrane” tokom ljeta nakon što je Xavi Hernandez smijenjen s pozicije trenera uslijed razočaravajućeg kraja sezone 2023/24.

Flick je ostvario odličan početak, pobijedivši u prvih četiri utakmice La Lige. Sezonu je otvorio pobjedom 2:1 protiv Valencije, a zatim su uslijedile dvije pobjede istim rezultatom protiv Athletic Bilbaa i Rayo Vallecana. Vrhunac je uslijedio neposredno prije pauze za reprezentativne utakmice kada je Barcelona deklasirala Real Valladolid, postigavši sedam golova.

Flick je bio u konkurenciji s Marcelinom Garcia Toralom iz Villarreal-a i Luisom Garcia Plazom iz Deportivo Alavesa za priznanje Trenera Mjeseca La Lige za august i uspio je nadmašiti svoje protivnike. Iako je Flick morao riješiti nekoliko problema poput povreda ključnih igrača i odsustva svog najvažnijeg pojačanja Dani Olma zbog problema s registracijom, ipak je vodio tim do četiri uzastopne pobjede, što čini njegov početak posebnim.

Barcelona je trenutno na svom najboljem startu u La Ligi od sezone 2018-19 i trenutno su najbolje plasirani tim u top pet evropskih liga. Sljedeći izazov za Blaugranu je derbi protiv lokalnih rivala Girone ovog vikenda na Montiliviju.