Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

povreda rodrija

Guardiola o jednom od Cityjevih ključnih igrača: Bit će odustan dugo, dugo vremena

Foto: X

Rodri se nedavno žalio na veliki pritisak zbog prenatrpanog rasporeda

Španski nogometaš Rodri, koji igra za Manchester City, povrijedio se nakon 20 minuta utakmice Premier lige protiv Arsenala (2:2) i mora na prisilnu pauzu. Dvadesetosmogodišnjak se trenutno nalazi u Barceloni na dodatnim medicinskim pregledima, a trener Cityja Pep Guardiola izjavio je da Rodriju treba operacija i da će odsustvovati “dugo, dugo vremena”.

Za sada britanski mediji, uključujući Sky Sport, Mirror i Manchester Evening News, izvještavaju da je za Rodriga, koji je tokom ljeta sa Španijom osvojio naslov evropskog prvaka, sezona vjerovatno već završena.

Žalio se na previše utakmica

Rodri se nedavno žalio na veliki pritisak zbog prenatrpanog rasporeda.

-Po mom skromnom mišljenju, ima previše utakmica. Mislim da moramo voditi računa o sebi. Neko mora paziti na nas, jer smo mi glavni igrači u ovom sportu ili poslu, kako god to želite nazvati – upozorio je Španac.

Guardiola je dodao da će Rodri zasigurno biti odsutan duže vrijeme, ali da bi ipak njegova pauza mogla biti kraća nego što se prvobitno očekivalo.

.Odsustvovat će dugo, to je sigurno. Međutim, postoje neka mišljenja da bi mogao biti odsutan manje nego što očekujemo. Trenutno čekamo posljednje telefonske pozive ljekara – šta tačno ima i kakvu operaciju treba – rekao je trener Manchester Cityja Guardiola za klupsku web stranicu.

Ova vijest je težak udarac za Manchester City, koji se nada osvajanju rekordne pete uzastopne titule prvaka u Engleskoj.