Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2024

Francuzi i Nizozemci odigrali prvu utakmicu bez golova

francuska nizozemska euro 2024
FOTO: Screenshot

Francuzi su imali više prilika, Nizozemci su čak uspjeli zabiti jedan gol i proslaviti ga, ali ga je sudac poništio zbog ofsajda

Francuska i Nizozemska odigrale su prvu utakmicu bez golova u dosadašnjem toku Evropskog prvenstva u Njemačkoj. Nula u derbiju dana i jednoj i drugoj reprezentaciji osigurala je po bod, te će tako u posljednje, treće kolo grupne faze ući sa po četiri boda.

Francuzi su imali više prilika. Antoine Griezmann je uspio promašiti dvije kolosalne prilike.

S druge strane, Nizozemci su čak uspjeli zabiti jedan gol i proslaviti ga, ali ga je sudac Anthony Taylor poništio zbog ofsajda. Zanimljivo je da je gol poništen, iako Dumfries nije bio u liniji između Simonsa koji je šutirao i golmana Francuske Maignana. Mnogi su mišljenje da je gol trebao biti priznat.

dumfries ofsajd

U trenutku kada Maignan vidi Dumfriesa lopta već prolazi pored njega, i francuski golman, mišljenja su mnogi nema nikakve šanse spriječiti gol. Čak se nije ni pokušao baciti.

N'Golo Kante opet igrač utakmice

N'Golo Kante i u drugoj utakmici njegove reprezentacije proglašen je za igrača utakmice. Reprezentativac Francuske za sada je jedini igrač koji je u obje utakmice bio najbolji na terenu.

Poljsku remi eliminisao

Šanse da izbori nastup u nokaut fazi u ovoj grupi ima još i Austrija, koja je danas savladala Poljsku. Austrijanci imaju tri boda, dok su Poljaci porazom izgubili sve šanse za plasman dalje.

U posljednjem kolu ove grupe igrat će Francuska – Poljska, te Austrija – Nizozemska.