Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Romain Molina

Francuski novinar: U Realu su razočarani kako igra Kylian Mbappe

kylian mbappe
FOTO: Screenshot
kylian Mbappe

Dosad, u 11 utakmica Kylian Mbappe ima sedam pogodaka i jednu asistenciju, ali nije se pokazao ključan u velikim utakmicama

Francuski novinar Romain Molina gostovao je u podcastu Colinterview te tamo rekao neke stvari koje su jako odjeknule u Španiji. Prvenstveno se radi o izjavama koje je dao o Kylianu Mbappeu (25), superstaru koji je ljetos iz PSG-a prešao u Real Madrid.

Mbappe je stigao u Madrid kao slobodan igrač nakon što mu je istekao ugovor s PSG-om, ali od dolaska se nije nametnuo kao prva zvijezda ekipe. Dosad u 11 utakmica ima sedam pogodaka i jednu asistenciju, ali nije se pokazao ključan u velikim utakmicama, a Molina tvrdi da u Madridu vlada veliko nezadovoljstvo Mbappeovim stanjem.

“U Realu žale što su ga doveli. Razgovarao sam neslužbeno s ljudima iz kluba o tome. Nije im donio ono što se od njega očekivalo. Samo je Florentino Perez bio za njegov dolazak. U klubu su razočarani nivoom njegove igre”, rekao je Molina pa dodao:

“Mislim da je Real napravio veliku grešku. Nije prošao pripreme, nego je odmah igrao, za razliku od Judea Bellinghama. Kako to Mbappe izgleda s 25 godina? To je neobjašnjivo. Nikad nisam vidio da je neko doživio takav fizički pad s 25 godina”, kazao je Romain Molina.

Optužen za silovanje

Francuski reprezentativac i igrač Real Madrid trenutno prolazi kroz turbulentan period, optužen je za silovanje. Naime, nogometaš je pretprošle sedmice od srijede do petka s prijateljima posjetio Švedsku, odsjevši u hotelu Bank u centru grada. U četvrtak je zvijezda Real Madrida posjetila restoran Chez Jolie, prije nego što se uputio u noćni klub V i konačno se vratio u svoj hotel u crnom kombiju s prijateljima. 

Samo nekoliko dana nakon toga, švedski list Aftonbladet izvijestio da je policiji prijavljeno navodno silovanje, ali nije rekao ko je optužen, druga publikacija, Expressen, rekla je da je osumnjičeni 25-godišnji Mbappe.

Međutim, nogometaš se odmah oglasio na društvenim mrežama i sve opovrgnuo. 

‘Fake news! Ovo postaje baš jako predvidljivo, i to slučajno baš uoči novog saslušanja’, napisao je Mbappé podsjećajući na spor protiv njegovog bivšeg kluba PSG-a oko oko 55 miliona eura neisplaćenih plaća i bonusa.