Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

FK Sarajevo službeno pokreće svoju kampanju “FK Sarajevo For the Cure”

fk sarajevo for the cure
Foto: FK Sarajevo

Na ovaj način FK Sarajevo želi osvijestiti i pružiti podršku svoj djeci koja se bore s rakom, kao i njihovim porodicama

FK Sarajevo službeno pokreće svoju kampanju “FK Sarajevo For the Cure”. Kampanja će započeti u subotu kada se tim FK Sarajevo suoči s Borcem iz Banja Luke od 16:00 i trajat će do kraja oktobra.

-Za početak kampanje u utakmici protiv FK Borac, bordo tim će nositi trake na rukama koje su napravila djeca oboljela od raka, a koja žive i liječe se u “Roditeljskoj kući” u Sarajevu. Početkom ove sedmice naši su igrači posjetili Roditeljsku kuću, gdje su se družili s djecom i osmislili trake. Naši će igrači s ponosom ih nositi kako bi podigli svijest o inicijativi i podržali naše lokalne borce – saopćeno je iz FK Sarajevo.

Na ovaj način FK Sarajevo želi osvijestiti i pružiti podršku svoj djeci koja se bore s rakom, kao i njihovim porodicama. Širom svijeta septembar je mjesec u kojem se provode aktivnosti za podizanje svijesti o raku kod djece.

-Trake koje su nacrtali, zajedno sa igračima FK Sarajevo, krasit će dresove našeg kluba na svim utakmicama do kraja oktobra.

Ponosni smo što će se igrači boriti na fudbalskom terenu u bojama i kreacijama naših malih heroja i sigurni smo da će to biti dodatni motiv za cijelu našu ekipu.

Ujedno, ovo je i način na koji će djeca biti dio utakmica našeg kluba. Svi oni trebaju i zaslužuju podršku svih nas – saopćeno je.

FK Sarajevo poziva sve organizacije i pojedince da iskoriste njihovu inicijativu ‘FK Sarajevo For The Cure’ i doprinesu borbi za zdravije i sretno djetinjstvo djece koja se bore protiv raka.

U sklopu nove kampanje FK Sarajevo podržat će više fondacija kako bi se podigla svijest i solidarnost u borbi protiv raka. Dodatne informacije o kampanji ‘FK Sarajevo For The Cure’ možete pronaći na društvenim mrežama našeg kluba, a uskoro i na zvaničnoj web stranici.