Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2024

Evo zbog čega je Dancima sviran nevjerovatan ofsajd protiv Njemačke

Foto: X

Danci su proslavili vodeći pogodak na susretu, ali sudija Michael Oliver je nakon konsultacija sa VAR sudijom poništio pogodak

Rezultatom 2:0 reprezentacija Njemačke savladala je Dance i prošla u četvrtfinale Eura, no susret je mogao otići i na drugu stranu da se Thomas Delaney nije našao u ofsajdu.

U 49. minuti Danci su postigli vodeći gol na utakmici kada je štoper Joachim Andersen matirao Manuela Neuera nakon gužve u kaznenom prostoru.

Danci su proslavili vodeći pogodak na susretu, ali sudija Michael Oliver je nakon konsultacija sa VAR sudijom poništio pogodak.

Prije nego što je lopta došla do Andersena, Delaney je šutirao, a nakon što je Kai Havertz izblokirao njegov šut lopta je došla do Andersena koji je pogodio. Ipak, gol je poništen jer je vrh Delaneyeve kopačke bio u ofsajdu kada je lopta upućena prema njemu.

Da stvar bude gora po Dance, samo dvije minute kasnije lopta je pogodila Andersena u ruku u njegovom kaznenom prostoru i dosuđen je penal kojeg je Havertz pretvorio u pogodak. Konačnih 2:0 postavio je Musiala u 69. minuti susreta.