Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

lijepa vijest

Ermin Bičakčić novi kapiten Braunschweiga

barbarez bicakcic engleska
foto: nsbih
Ermin Bičakčić

Kada sam produžio ugovor, jasno sam dao do znanja da bih želio da nastavim da preuzimam odgovornost u narednoj sezoni, izjavio je Bičakčić

Ermin Bičakčić, bh. reprezentativac, nosit će u nastupajućoj sezoni kapitensku traku njemačkog drugoligaša Eintracht Braunschweiga. Ovaj 34-godišnjak preuzima ulogu kapitena od Jannisa Nikolaoua.

Defanzivac na ovu funkciju imenovan je nakon sastanka petočlanog timskog vijeća koje su formirali isključivo igrači u ime trenerskog tima. Bičačić je tako proglašen kapitenom, a njegovi zamjenici bit će Sven Kohler i Jannis Nikolaou.

“Uzimajući u obzir novu regulaciju da u budućnosti samo kapiten može prigovarati sudiji kod odluka relevantnih za utakmicu, zahtjevi za ovu ulogu su ponovno postali intenzivniji,” rekao je trener Eintrachta Daniel Scherning. “Ermin je, sa svojim iskustvom i osobnošću, za nas predestinirano rješenje za kapetansku ulogu.”

Ermin Bičakčić, rodom iz Donje Saksonije kao i sam klub, s nestrpljenjem iščekuje vođenje Eintracht Braunschweiga u Drugoj Bundesligi. Bičakčićeva uloga vodtielja proteže se izvan nogometnog terena, budući da je sada odgovoran za nošenje “kapitenske trake” tokom utakmica. Uprkos uspješnoj karijeri u drugoj Bundesligi, Bičakčić sanja da će voditi Eintracht Braunschweig natrag u Bundesligu, stopama poznatih njemačkih nogometaša.

“Kada sam produžio ugovor, jasno sam dao do znanja da bih želio da nastavim da preuzimam odgovornost u narednoj sezoni. Voditi Eintracht kao kapiten u budućnosti je apsolutna privilegija za mene i ispunjava me velikim ponosom. U ovom trenutku sam želio bih da se zahvalim trenerskom timu i svojim saigračima na ukazanom povjerenju. Kao što sam rekao u prošlosti, za nas to nije samostalna predstava, već imamo kvalitet da pobjeđujemo samo kao kolektiv i kroz ekstremnu koheziju. Svaki pojedinac je odgovoran za svoj maksimum uspjeha tima i kluba, zna da ću ići naprijed sa strašću i predanošću”, kaže novi kapiten Braunschweiga Bičakčić.