Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

igraće ligu prvaka

Ermedin Demirović zvanično predstavljen kao igrač Stuttgarta

demirovic stuttgart
FOTO: VfB Stuttgart
Ermedin Demirović potpisao za Stuttgart

Ranije je igrao za Freiburg, Alaves, St. Gallen, Almeriju i Sochaux, a ponikao je u RB Leipzigu. Za reprezentaciju BiH ima 26 nastupa i jedan gol

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Ermedin Demirović (26) jutros je i zvanično predstavljen kao novi nogometaš Stuttgarta.

Napadač BiH ostvario je transfer karijere, pošto je iz Augsburga prešao u tim koji je prošle sezone postao viceprvak Njemačke.

“Veoma sam sretan što sam ovdje u Stuttgartu. Jedva čekam da sezona počne. Nakon utakmice u Stuttgartu postao sam navijač ovog tima. Sviđa mi se stil igre i tim. Poznajem nekoliko igrača, tako da mi vjerovatno neće trebati predugo da se prilagodim ovdje”, istakao je Demirović, koji će sa Stuttgartom naredne sezone igrati Ligu prvaka.

demirovic
FOTO: VfB Stuttgart
Ermedin Demirović

Demirović je prošle sezone blistao u dresu Augsburga sa 15 golova i 10 asistencija, bio je kapiten ekipe, a sjajne igre donijele su mu ovaj transfer za koji će Stuttgart platiti 21 milion eura i oboriti klupski rekord po visini plaćenog obeštećenja za jednog igrača.

“Demirović već nekoliko godina dokazuje svoj poseban kvalitet. Jedan je od najboljih napadača Bundeslige. Ermedin je jednako impresivan i kao strijelac i kao asistent. Njegovo iskustvo i mentalitet čine ga apsolutnom vrijednošću našeg tima. Jako nam je drago što Ermedin sada nosi dres VfB-a i srdačno mu želimo dobrodošlicu u klub”, rekao je sportski direktor Švaba Fabien Wohlgemuth.

Ranije je Demirović igrao za Freiburg, Alaves, St. Gallen, Almeriju i Sochaux, a ponikao je u RB Leipzigu. Za reprezentaciju BiH ima 26 nastupa i jedan gol.