Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Enrique: Spremili smo se na najbolji način za “El Clasico”

Luis Enrique

Trener Barcelone Luis Enrique uoči “El Clasica”, koji se igra u subotu, istakao je da su se njegovi igrači za sutrašnji meč spremili na najbolji mogući način, javlja Anadolu Agency (AA).

“Spremili smo se na najbolji način, jer na ovakvim utakmicama morate biti 100 posto spremni. Osim Mathieua, svi naši fudbaleri su se vratili nepovrijeđeni s reprezentativnih nastupa. Veoma smo motivisani i samo mislimo na sutrašnji meč”, rekao je Enrique.

Istakao je da će sutrašnji debri biti presudan u utrci za šampiona Premiere.

Barcelona i Real Madrid u subotu će odmjeriti snage u 31. kolu španske LaLige, a ovaj susret bi mogao biti poseban i za Argentinca Lionela Messija.

Argentinski fudbaler i zvijezda Barcelone, na sutrašnjem “El Clasicu”, između Barcelone i Real Madrida, ima priliku postići 500. gol u karijeri. U slučaju da Messi sutra zatrese mrežu Real Madrida, bio bi to 500. gol u karijeri jednog od najboljih fudbalera današnjice. Inače, Messi je u dosadašnjoj karijeri zabilježio 499 golova, od toga 449 u dresu Barcelone i 50 u dresu reprezentacije Argentine. Ove sezone je za Barcelonu postigao 37 golova, te jedan za reprezentaciju u susretu protiv Bolivije.

Sutrašnji derbi igra se u Barceloni, na stadionu Nou Camp, sa početkom u 20.30 sati.