Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

katar

Engleska uvjerljiva na startu Svjetskog prvenstva, zabili su šest golova Iranu

bukayo-saka

Iran je u ovom meču uspio odolijevati napadima favorizovanog protivnika do kraja prvog poluvremena

Fudbalska reprezentacija Engleske deklasirala je selekciju Irana sa 6:2, u prvom susretu današnjeg programa Svjetskog prvenstva u Kataru.

Ovo je ujedno bio prvi meč grupe B, dok se večeras od 20.00 sati igra drugi susret u ovoj grupi između Sjedinjenih Američkih Država i Velsa.

Iran je u ovom meču uspio odolijevati napadima favorizovanog protivnika do kraja prvog poluvremena, tačnije do 35. minuta kada prvi gol na ovom meču postiže Bellingham.

Iako je u prvom dijelu susreta izgledalo da će se Englezi namučiti da dođu do pobjede protiv Iranaca, u 44. minutu Saka postiže drugi gol za Englesku, dok u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena Sterling postiže i treći pogodak za otočku selekciju.

U drugom poluvremenu nastavljena je dominacija Engleza koji su na četvrti pogodak čekali do 62. minuta kada svoj drugi pogodak na ovom meču postiže Saka.

Nadu da mogu ublažiti današnji poraz tri minuta kasnije Irancima je donio Taremi, koji šalje loptu pod prečku protivničkog gola nakon odlične akcije iranske selekcije.

Ipak, Englezi tu nisu stali već su nastavili napadati protivnika. Takva igra isplatila im se u 71. minutu kada Rashford postiže peti gol svog tima. U 90. minutu šesti gol za Englesku postiže Grealish.

Konačnih 6:2 u sudijskoj nadoknadi meča sa bijele tačke postavlja Taremi, kojem je to ujedno bio drugi gol na susretu.

Meč drugog kola grupe B Iran će 25. novembra igrati protiv Velsa, a Engleska protiv SAD-a.