Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

španija

Endrick napunio 18. godina i postao igrač Reala

endrick
foto: real madrid
Endrick u Kraljevskom klubu

Tek punoljetni Endrick za Palmeiras je odigrao ukupno 82 utakmice. Zabio je 21 gol u njima

Endrick je od danas i službeno igrač Real Madrida. S već dokazanim brazilskim talentom i reprezentativcem Real je saradnju dogovorio prije tačno 584 dana, no morao je čekati da mladi napadač napuni 18 godina kako bi ga i mogao dovesti. Svoj 18. rođendan Endrick slavi danas.

Real je za njega izdvojio 47.5 miliona eura (prema Transfermarktu) kako bi ga doveo iz Palmeirasa, a iznos koji bi mogao prema brazilskom klubu bliži je 60 miliona eura, uračunaju li se i bonusi za mladog napadača.

Sve to dogovoreno je još 15. decembra 2022. godine, kad je i dogovoren njegov ostanak u klubu do kraja sezone 2026./27.

Endrickova želja za transferom u Real

Madridski velikan imao je veliku konkurenciju u realizaciji ovog posla. Talent mladog napadača prepoznali su mnogi veliki i bogati klubovi, a Paris Saint-Germain dao je i službenu ponudu Palmeirasu u iznosu od 80 miliona eura. Prevladala je Endrickova želja za transferom u Real.

As ima drugačije informacije od Transfermarkta po pitanju visine transfera, ali jednakih ukupnih 60 miliona eura koje bi Palmeiras mogao primiti. Prema navodima španskog sportskog lista Real će brazilskom klubu uplatiti 35 miliona eura, a mogućih dodatnih 25 miliona kroz bonuse koji ovise o nastupima, golovima, trofejima, individualnim nagradama…

Tek punoljetni Endrick za Palmeiras je odigrao ukupno 82 utakmice. Zabio je 21 gol u njima.