Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kvalifikacije za Ligu prvaka

Džeko postigao hat-trick protiv Lugana

FOTO: X/@Fenerbahce_EN

Lugano je izjednačio zahvaljujući Bislimiju, ali je Džeko sjajnu partiju krunisao hat-trickom u 67. minuti nakon asistencije Freda

U okviru drugog kola kvalifikacija za Ligu prvaka, turski velikan Fenerbahče ostvario je važnu pobjedu na gostovanju kod švicarskog Lugana. Trenutni rezultat utakmice je 2:3 u korist gostiju.

U četvrtoj minuti susreta, Lugano je poveo nakon preciznog ubačaja Grgića, a El Wafi je briljirao ispred Djike i postigao gol za 1:0, donoseći Luganu rano vodstvo i dodatnu motivaciju.

Međutim, u 45. minuti, nakon oštrog starta jednog od defanzivaca Lugana, Tadić je izborio jedanaesterac za Fenerbahče. Iskusni Edin Džeko bio je siguran s penala i izjednačio rezultat, postigavši svoj trideseti gol u Ligi prvaka.

Na samom početku drugog poluvremena, Tadić je sjajno uposlio Džeku, koji je rutinski postigao svoj drugi gol na utakmici i doveo Fenerbahče u vodstvo od 2:1. Lugano je izjednačio zahvaljujući Bislimiju, ali je Džeko sjajnu partiju krunisao hat-trickom u 67. minuti nakon asistencije Freda.