Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Džeko poslao “po ćevape” odbranu vrijednu 100 miliona eura (VIDEO)

dzeko

Italijanski viceprvak razbio je sinoć u Rimu engleskog prvaka sa 3:0, a utakmicu je obilježio sjajan potez Edina Dćeke, koji nastavlja dokazivati da je u životnoj formi.

Kapiten bh. reprezentacije prije dvije sedmice postigao je dva gola na utakmici istih rivala u Londonu (3:3) i odigrao jednu od najboljih utakmica u karijeri. Ne samo zbog dva gola koja je postigao na Stamford Bridgeu, od kojih je jedan remek-djelo, nego i zato što je požrtvovnom i nesebičnom igrom pokazao koliko je velik, a stigao se i narugati golgeteru na drugoj strani.

Sinoć na Olimpicu nije zabio, ali je zato namjestio prvi gol El Shaarawyju, nakon čega je nastavio pokrivati cijeli teren, izvlačiti se, tražiti suigrače i nuditi im se.

Odbrana razbijenog Chelseaja nije mu mogla ništa, što najbolje opisuje situacija u drugom poluvremenu. Roma je već vodila 3:0 kada je Džeko na desnoj strani prihvatio loptu i potrčao u kontru.

Cesar Azpilicueta, David Luiz i Antonio Rudiger, defanzivci Conteove ekipe ukupne tržišne vrijednosti 100 miliona eura, zaletjeli su se prema Džeku, uvjereni da će ga savladati brojčanom nadmoćnošću.

Međutim, grdno su se prevarili.