Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Drama na Koševu u sudijskoj nadokandi, pala dva gola i crveni karton

guliashvili
FOTO: FK Sarajevo

Sarajevo će u narednom kolu gostovati Borcu u Banjoj Luci, dok će Posušje ugostiti Radnik.

Završena je između ekipa Sarajevo i Posušj odigrali su neriješeno u utakmici šestog kola Premijer lige Bosne i Hercegovinena odigranoj na stadionu Koševo.

Utakmica je završena rezultatom 2:2.

Guliashvili je u 19. minutu dove Sarajevo u vodstvo. Nakon ubačaja Mustafića lijepo se snašao i iz okreta pogodio za 1:0. Sarajevo je i nakon vodećeg gola nastavilo kontrolisati igru i dominirati.

S druge strane Posušje nije uspjelo ozbiljnije ugroziti gol Sarajeva u prvom poluvremenu.

U drugom poluvremenu, sve do 80. minuta, skoro i da nije prilika. Prvu pravu iskoristili su gosti. U 80. minuti Posušje dolazi do izjednačenja. Marić je pogodio nakon kornera kojeg je izveo Čuljak.

“Bordo tim” je potom krenuo u potpunu ofanzivu, želeći da u finišu utakmice dođu do sva tri boda. I došli su do gola u drugoj minuti sudijske nadoknade, preko rezerviste i novajlija u redovima Sarajeva Pavičića. No, radost domaćih nije dugo trajala. U šestoj minuti nadoknade Vrgoč postiže pogodak za 2:2 i novo izjednačenje. Ispostavilo se i za bod na teškom gostovanju.

Vranešević: Mislim da smo zaslužili taj bod

“Kada dođete na Koševo protiv ovakvog protivnika, kojI je jako dobro igrao, možemo biti zadovoljni. Nismo dobro igrali prvo poluvrijeme. Sarajevo je bilo agilnije i agresivnije. Imali smo problema. Drugo poluvrijeme smo ušli dosta organizovanije. Mislim da smo zaslužili taj bod. Možemo biti zadovoljni. Fudbal je jako zanimljiv. Vjerovali smo da možemo i eto. Sigurno možemo biti zadovoljni. Vjerujemo da će nam se igrači još podići na viši fizički nivo”, kazao je nakon utakmice trener Posušaka Duško Vanešević.

Zekić: Ne možeš naravno pobijediti svaku utakmicu

“Svašta je bilo. Prvo poluvrijeme je bilo dosta dobro s naše strane. Dogovorili smo se tako igrati i u drugom poluvremenu. Izgledali smo dosta labavo u nastavku. Čestitam Posušju na bodu, došli su i igrali srčano. Ono što meni smeta, dobili smo dva gola iz prekida. To smo potencirali deset dana. Ima dosta stvari na koje treba analizirati. Imamo dosta novih igrača, puno ima detalja. Ne možeš naravno pobijediti svaku utakmicu”, kazao je trener Sarajeva Zoran Zekić nakon utakmice.

Nakon izjednačujućeg gola i gužve u šesnaestercu gostiju, fudbaleri Sarajeva tražili su penal. Uslijedila je VAR provjera, a Marić je nakon pregledanja snimke pokazao crveni karton fudbaler Sarajeva Čeliku!

Sarajevo će u narednom kolu gostovati Borcu u Banjoj Luci, dok će Posušje ugostiti Radnik.

tabela

Sutra su na rasporedu još dva susreta šestog kola. Od 15:00 sastaju se Sloga Meridian i Široki Brijeg, a od 19:45 na rasporedu je derbi šestog kola između Zrinjskog i Borca. U ponedjeljak od 18:00 je na programu posljednji meč šestog kola između GOŠK-a i Željezničara.