Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Slavlje Bordo tima

Dominantan nastup: Sarajevo očitalo lekciju Borcu u sred Banja Luke

Foto: Facebook

Tim Zorana Zekića se učvrstio na vodećoj poziciji u prvenstvu sa 16 bodova. Borac je šesti sa sedam osvojenih bodova, ali i dvije utakmice manje.

Fudbaleri Sarajeva danas su u okviru 7. kola Wwin lige BiH u Banja Luci, u derbiju sasvim zasluženo savladali aktuelne prvake, ekipu Borca rezultatom 1:0.

Bordo tim je dominantnom igrom sasvim zasluženo slavio protiv domaćina, a prema prikazanoj igri na terenu, mogli su i još koji gol zabiti.

Ipak, krenimo redom. Borac je do vodstva mogao doći već u 1. minuti kada je sviran penal, ali Despotović je šutirao visoko preko gola.

Foto: Facebook

Kazna za promašeni penal stigla je u 14. minuti kada Guliashvili zabija majstorski gol za vodstvo Sarajeva.

Borac je opet mogao do izjednačenja u 24. minbuti, ali Savić u 24. minuti promašuje veliku šansu sa svega pet metara.

Do kraja prvog poluvremena izdvajamo dva zicera za Sarajevo. Prvo je u 39. minuti Guliashvili asistirao za Lulića, ali on iz dobre situacije šutira preko gola.

U finišu prvog polvremena, tačnije 45. minuti još jedna kolosalna šansa, ali Beganović šutira pored gola.
Drugo poluvrijeme je počelo šansom za Borac, ali udarac Despotovića, brani Rockov.

Igrala se 61. minuta kada Sarajevo promašuje još jedan zicer. Pavičić je ubacio, a Mujkić potpuno sam u petercu promašuje cijeli gol.

Foto: Facebook

Još jednu veliku šansu Bordo tim promašuje u 74. minuti kada je najbolji pojedinac na susretu Guliashvili pogodio prečku.

Do kraja je Borac bacio sve karte na izjednačenje, a blizu su tome bili u 78. minuti kada je glavom šutirao Hrelja, ali Rockov ponovo brani.

U 90. minuti mogao je Borac do boda, ali Srećković je pogodio stativu.

Ostalo je do kraja 1:0 za Sarajevo koje je tako uspješno apsolviralo prvo teško gostovanje u sezoni.

Tim Zorana Zekića se učvrstio na vodećoj poziciji u prvenstvu sa 16 bodova. Borac je šesti sa sedam osvojenih bodova, ali i dvije utakmice manje.

Standings provided by Sofascore