Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Đurić: Zbog Ibrahimovića želim da igramo protiv Uniteda

djuric

Sjajan meč odigrao je Bristol City u sklopu engleskog Liga kupa, a na njemu bh. reprezentativac Milan Đurić nije mogao zamisliti bolji scenarij za povratak na teren nakon oporavka od teške povrede.
Crystal Palace je poveo u 21. minuti kada je gol postigao Sako. Zatim je Taylor pogodio za 1:1 u 34. minuti, da bi samo pet minuta poslije Đurić postigao gol za preokret od 2:1. Bh. napadač se tek vratio nakon duže pauze zbog povrede. U drugom poluvremenu domaći su postigli još dva pogotka. Prvo je pogodio Bryan u 60, a zatim O'Dowoda u 66. minuti, te su time povrdili pobjedu i prolazak u četvrtinu finala.

Nakon susreta, Đurić je dao kratki intervju u kojem je otkrio protiv kojeg bi kluba volio igrati u narednoj rundi Liga kupa:

– Želio bih možda Manchester United. Najviše zbog Zlatana Ibrahimovića, on je oduvijek bio moj uzor, kazao je, dodajući i kako je sretan zbog gola u prvom zvaničnom nastupu nakon oporavka od povrede.

– Sretan sam zbog povratka na teren, kao i zbog pogotka, što je veoma važno za napadača. Zahvalnost dugujem svim ljudima u klubu koji su mi bili od pomoći, a na meni je sada da budem sve bolji u svakoj novoj utakmici. Imao sam dvije zahtjevne operacije. Trenutno sam spreman 50-60 posto, ali sam pozitivan i sretan što sam u Bristolu, istakao je Đurić.