Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dinamov Brazilac u šoku: Poginula su mi tri prijatelja

sousa-chapecoense

Nogometaš zagrebačkog Dinama, Brazilac Jonas, oplakuje poginule u tragičnom padu aviona u Kolumbiji. Trojica stradalih igrača Chapecoensea bili su mu prijatelji i bivši suigrači, piše Index.hr.

“Užasno se osjećam. Čim sam ujutro čuo vijest o rušenju aviona, slutio sam najgore. Evo, sad sam čitao na brazilskim portalima kako je u Brazilu proglašeno tri dana žalosti zbog tragične pogibije. U tom avionu bila su trojica mojih prijatelja s kojima sam dijelio svlačionicu”, oglasio se danas Jonas, pa je dodao:

“Lucas Gomes, Marcelo Augusto i Arthur Maia. Sva trojica bili su veliki profesionalci; sjajni i karakterni ljudi s kojima je bilo zadovoljstvo dijeliti svlačionicu. Beskrajno sam tužan.”

U nesreći je poginulo 77 osoba, a od 22 preživjela su samo dvojica nogometaša – Luciano Ruschel i Jacson Ragnar Follmann, dok je golman Marcos Danilo Padilha preminuo na putu prema bolnici.

U timu su igrali samo Brazilci osim argentinskog napadača Alejandra Martinuccia, koji je čudom izbjegao smrt jer je bio povrijeđen i ostao je u Brazilu.

Najpoznatiji igrač bio je 35-godišnji kapiten Cleber Santana, koji je od 2007. do 2010. godine igrao za Atletico Madrid.

I trener kluba Caio Junior bio je iskusan jer je vodio neke od najpoznatijih brazilskih klubova poput Botafoga, Flamenga i Palmeirasa.