Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Dinamo iznenadio u Salzburgu, rutinska pobjeda i veliki korak ka nokaut-fazi

dinamo zagreba salzburg
FOTO: Pixsell
Detalj sa utakmice Salzburg - Dinamo 0:2

U četvrtom kolu Dinamo će gostovati u Bratislavi kod Slovana. Taj je duela na programu 5. novembra s početkom u 18.45 sati

Nogometaši zagrebačkog Dinama ostvarili su premijernu pobjedu ove sezone u Ligi prvaka. Dinamo Zagreba je u gostima su savladao austrijskog viceprvaka Salzburg s 2-0 (0-0) u susretu trećeg kola.

Prvi pogodak na susretu postigao je Sandro Kulenović u 49. minuti, dok je Dinamo ključni korak prema slavlju napravio u 84. minuti. Tada je Bruno Petković zabio za 2-0 čime je hrvatski prvak nakon poraza 2-9 od Bayerna i 2-2 s Monacom osvojio prva tri boda u elitnom takmičenju. Dinamo ima četiri boda i nalazi se trenutno na 22. mjestu na tabeli. Za sada je vrlo izvjesno da bi klub sa Maksimira mogao biti među ekipama od 9. do 25. mjesta koje će igrati play-off za plasman u osminu finala.

Nakon prvog poluvremena koje je prošlo u nešto boljoj igri Salzburga, ali i općenito gledano bez većih uzbuđenja, na startu drugog dijela Dinamo je poveo. U 49. minuti je Ristovski lijepo uposlio Kulenovića, a napadač Dinama je precizno pogodio nebranjeni dio domaće mreže za 1-0.

Dinamo je odradio novi veliki posao u 66. minuti kada je Salzburg ostao s igračem manje. Domaći golman Schlager i Kulenović su se sudarili izvan šesnaesterca, a sudac Makkelie je golmanu Salzburga pokazao crveni karton zbog igranja lopte s rukom.

U nastavku susreta Austrijanci su napadali s igračem manje, a onda je u 84. minuti bljesnuo kontranapad Dinama. Opet je Ristovski bio asistent, a Petković je s vrha šesnaesterac pogodio za konačnih 2-0.

U četvrtom kolu Dinamo će gostovati u Bratislavi kod Slovana. Taj je duela na programu 5. novembra s početkom u 18.45 sati.

Barcelona razbila Bayerna

Od ostalih rezultata najviše pažnje privukla je sjajna partija Barcelone u derbiju večeri. Katalonci su savladali Bayern Minhen s 4:1. Novu pobjedu slavio je i Liverpool, ovaj put na gostovanju kod Leipziga 1:0.

Uz Redse jedina ekipa s tri pobjede u Ligi prvaka je Aston Villa, koja je na vrhu tabele trenutno s obzirom da ima bolju gol razliku (6:0) od tima s Anfielda (6:1).

liga prvaka rezultati
FOTO: Screenshot