Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

premijer liga bih

Derbi kola Pod Bijelim brijegom, duel aktuelnog prvaka i viceprvaka

borac zrinjski
Foto: Dejan Rakita/PIXSELL

Prije derbija kola, u popodnevnom terminu igrat će Sloga i Široki Brijeg

Šesto kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine danas nam donosi dva meča. Derbi se igra u Mostaru, gdje viceprvak i osvajač Kupa Zrinjski dočekuje aktuelnog prvaka, ekipu Borca.

“Borac je ekipa koja teži igri, koja će se željeti nadigravati, a to nam odgovara. Radujem se susretu s Borcem, ali i s trenerom Borca, mojim prijateljem i bivšim suigračem Žižovićem. Gledatelji će sigurno uživati, ali nadam se pobjedi”, kazao je uoči duela trener Plemića Mario Ivanković.

Njegov kolega na klupi Banjalučana, s kojim je svojevremeno dijelio svlačionicu kao saigrač u Zrinjskom, Mladen Žižović uoči utakmice je kazao:

“Zrinjski je prošle godine osvojio Kup BiH, mi smo aktuelni šampioni i sigurno da je ovo duel dvije najkvalitetnije ekipe, uz Sarajevo. Sigurno da su osokoljeni poslije ove pobjede protiv Sloge i nalaze se u jednom dobrom raspoloženju. Ove sezone su puno mijenjali, odradili su puno ulaznih transfera, sigurno da imaju visoke ambicije i pokušaće da urade sve što mogu da se domognu titule, kao i mi i Sarajevo, tako da očekujem jednu zanimljivu utakmicu“.

Prije derbija kola, u popodnevnom terminu igrat će Sloga i Široki Brijeg.

Važan meč za obje ekipe. Sloga i dalje traži prvu pobjedu u sezoni, dok bi se Širokobriježani eventualnim osvajanjem tri boda priključili ekipama iz vrha tabele.

Oba današnja susreta bit će u direktnom TV prenosu na kanalu Arena 1 Premium.

Raspored šestog kola Premijer lige BiH

Petak, 13. septembar:

Radnik – Igman 0:1

Subota, 14. septembar:

Sloboda – Velež 0:1

Sarajevo – Posušje 2:2

Nedjelja, 15. septembar:

15:00 Sloga – Široki Brijeg

19:45 Zrinjski – Borac

Ponedjeljak, 16. septembar:

18:00 GOŠK – Željezničar