Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Dedić: Idem tamo gdje ću biti više poštovan i plaćen

dedic mirsad333

Trener Slobodinih golmana, proslavljeni as Mirsad Dedić, nakon 12 godina rada u Slobodi odlučio je napustiti klub.

Nova destinancija trenera koji je u karijeri „proizveo“ veliki broj kvalitetnih golmana, najvjerovatnije je prvoligaš Sloga iz Simin Hana.

Odlazak Dedića potvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare i trener Vlado Jagodić, koji je kazao da na jučerašnjem treningu nije bilo „specijalca“ za rad s golmanima, a tako će biti i danas.

– Dedića izuzetno cijenim, ali svako bira svoj put. Nastojat ćemo čim prije pronaći rješenje za trenera golmana – rekao je Jagodić, dodavši da će uvijek štititi svoje saradnike.

Dedić je kazao za Fenu da je svim trenerima u stručnom štabu smanjena plaća, osim šefu struke, te da je o tome razgovarao s Jagodićem i ljudima iz uprave Slobode.

– Sloboda će uvijek biti moj klub, ali ja moram misliti na egzistenciju porodice. Nemam drugih primanja i smanjenje plaće nije bilo logično. Razgovarao sam o tome s Jagodićem i rekao je da će nam plaće biti vraćene na prijašnji nivo, što se nije desilo. U upravi su rekli da imamo plus plaćeno zdravstveno i penziono osiguranje, kao da to nije zakonska obaveza – komentirao je Dedić razloge odlaska iz kluba.

Nakon svega odlučio je otići tamo gdje će biti više poštovan i plaćen.

– Kad mogu dovesti osam novih igrača, dati im velike plaće, stanarinu i hranu, ne vidim razloga da nama nisu vratili ranije plaće, koje uzgred stalno kasne. Tim prije što svi stanujemo u Tuzli čime su troškovi kluba osjetno manji nego za trenere sa strane – kaže Dedić.

Na društvenim mrežama Slobodini fanovi podržavaju odluku Dedića, ali i kritikuju upravu i Jagodića što su dopustili da Tušanj napusti vrhunski trener golmana.