Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

De Laurentiis o Higuainu: Još ne vjerujem da nas je izdao

de laurentiis

Napolijev predsjednik Aurelio De Laurentiis skinuo je rukavice pa nastavio verbalni rat protiv Gonzala Higuaina, koji je za 94 miliona eura prešao u ljutitog rivala sa sjevera Juventus.

“On je izdajnik! Ne pretjerujem, drugačije ga ne mogu opisati,” rekao je Napolijev kontroverzni predsjednik.

Italijanski filmski mogul nije želio ni razgovarati s Juventusom, ali nakon što je italijanski prvak aktivirao otkupnu klauzulu za Argentinca ponudivši 94 miliona eura, morao mu je dozvoliti da sjedne za stol s predstavnicima Stare dame.

“Pola sata nakon što su nas obavijestili kako je Juve spreman isplatiti 94 miliona eura, počeli smo planirati budućnost. Bilo nam je jasno po prvim izjavama Higuainovog brata i agenta kako ćemo uskoro vjerovatno morati potražiti novog napadača,” otkrio je De Laurentiis.

“Osobno, nisam vjerovao kako će otići, još uvijek ne vjerujem da je na ovakav način izbrisao tri godine koje je proveo u Napulju. Neki smatraju kako je riječ izdajnik pretjerana, ali ne slažem se. Taj izraz je odličan opis onoga što je učinio, nezahvalnik!”

“Ne želim suviše uopće pričati o njemu, a ni o klubu u koji je otišao. Imao sam određeni respekt prema tom klubu. Ok, pristali su aktivirati ugovornu klauzulu, sve su učinili po propisima, izuzev možda tajnog medicinskog u Madridu, ali ovo je nogomet. Ponekad je okrutan i u njemu nema mjesta za sentimentalnost.