Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reprezentacija italije

Daniel Maldini debitovao za Italiju – nastavio tradiciju djeda Cesarea i oca Paola

Foto: X

Lokalni mediji navode da je ovo prvi put u historiji da su djed, otac i sin, odnosno tri generacije nogometaša jedne porodice nastupile za reprezentaciju Italije

Nogometaš Monze Daniel Maldini debitovao je sinoć za selekciju Italije u Udinama na meču protiv Izraela (4:1) u četvrtom kolu grupe A2 Lige nacija i tako nastavio tradiciju djeda Cesarea i oca Paola, koji su također bili reprezentativci “azura”.

Maldini (23) je sinoć u igru ušao u 73. minutu umjesto Giacomoa Raspadorija i na taj način debitovao za selekciju Italije.

Lokalni mediji navode da je ovo prvi put u historiji da su djed, otac i sin, odnosno tri generacije nogometaša jedne porodice nastupile za reprezentaciju Italije.

-Nevjerovatan, pozitivan osjećaj. Sretan sam što sam dobio priliku da debitujem. Drago mi je da su moji roditelji imali priliku da sa tribina gledaju utakmicu. I na kraju, najbitnije je da smo pobijedili, rekao je Maldini posle meča.

Daniel Maldini je ponikao u Milanu, a potom je igrao na pozajmicama u Speziji, Empoliju i Monzi. On je u julu ove godine potpisao dvogodišnji ugovor sa Monzom.

Njegov otac Paolo Maldini je od 1984. do 2009. igrao za prvi tim Milana. Paolo Maldini je za reprezentaciju Italije od 1988. do 2002. godine nastupio na 126 utakmica i postigao je sedam golova.

Danijelov djed Cesare igrao je u karijeri za Triestinu, Milan i Torino, dok je za selekciju Italije od 1960. do 1963. godine nastupio na 14 mečeva. Jedno vrijeme je bio i selektor Italije. Cesare Maldini je preminuo 2016. godine.