Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

copa america

Čudesni Martinez opet spasio Argentinu, Messi promašio penal

martinez odbranio penale
FOTO: IMAGO/Daniel Ferrari/Pixsell

Slijedili su penali u kojima je prvi pucao Lionel Messi. Pokušao je panenkom, ali je pogodio prečku. No, Martinez je opet dominirao kada je najpotrebnije

Emiliano Dibu Martinez opet je heroj Argentine. Golman prvaka Južne Amerike i svijeta je u četvrtfinalu Copa Americe protiv Ekvadora (1:1) u Houstonu u raspucavanju odbranio dva penala. Tako je omogućio Argentini da nastavi odbranu naslova jer je na penale pobijedila 4:2 te se probila u polufinale.

Argentina je u regularnom dijelu povela golom Lisandra Martineza u 35. minuti. Ekvador je najveću priliku za izjednačenje imao u 62. minuti, ali je Enner Valencia iz penala pogodio stativu. No, u sudijskoj nadoknadi spasio ju je Kevin Rodriguez za 1:1.

Martinez spasio Messija

Slijedili su penali u kojima je prvi pucao Lionel Messi. Pokušao je panenkom, ali je pogodio prečku. No, Martinez je opet dominirao kada je najpotrebnije. Odbranio je prva dva penala Ekvadora, koje su izveli Angel Mena i Alan Minda. Svi ostali igrači su pogodili, ali je golman Argentine na početku serije donio kapitalnu prednost svojoj ekipi.

Martinez ima nevjerovatnu statistiku penala u reprezentaciji. Od 24 penala samo je 12 završilo golom u njegovoj mreži. Odbranio je čak 9 udaraca s 11 metara. Dva su mu završila oko gola, a jedan u njegovom okviru.