Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Chelsea izgubio četvrti put u sezoni, novi kiks Manchester Uniteda

benteke

Londonski klub Chelsea poražen je danas na domaćem terenu od Crystal Palacea, 16. ekipe na tabeli Premier lige, čime je zabilježio prvi poraz nakon devet kola i ukupno četvrti u sezoni, javlja Anadolu Agency (AA).

“Plavci” su poveli na Stamford Bridgeu već u petoj minuti utakmice, kada je Cesc Fabregas na asistenciju Edena Hazarda zatresao mrežu Crystal Palaca.

Iako se učinilo da Chelsea neće imati velikih problema u ovoj utakmici, odgovor je stigao svega četiri minuta kasnije od Wilfrieda Zahe, koji je, na asistenciju Bentekea, izjednačio rezultat.

Dvojica igrača gostiju ponovo su bila na sceni u 11. minuti, no ovaj put sa zamijenjenim ulogama. Wilfried je asistirao, a Benteke pogodio za vodstvo svog kluba.

Mnogo ofanzivnija igra i dosta dobre prilike Chelsea obilježile su drugo poluvrijeme susreta, no utakmica je okončana rezultatom 1:2.

Chelsea je od početka prvenstva poražen od Liverpoola rezultatom 1:2, Arsenala 3:0, Tottenhama 2:0, a danas je upisao četvrti poraz. Ekipa iz Londona i dalje se nalazi na vrhu tabele sa 69 bodova, prate ga Tottenham sa 62 i Liverpool sa 59 osvojenih bodova.

Kiksao je još jednom i Manchester United Josea Mourinha. Nakon što su u prošlom kolu skinuli “skalp” Arsenalu, igrači WBA uzeli su bod na Old Traffordu. Susret je završio 0:0. Tottenham je slavio u gostima kod Burnleya (2:0), dok je Leicester nastavio s pobjedama, ovaj put protiv Stokea kod kuće (2:0). Bila je to i četvrta pobjeda u nizu otkada je ekipu preuzeo Craig Shakespeare.

U ostalim utakmicama postignuti su sljedeći rezultati: Liverpool – Everton 3:1, Hull – West Ham 2:1, Watford – Sunderland 1:0.