Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Četvrto pojačanje Plavih: Emir Hodžurda vratio se na Grbavicu

GORNIK – TERMALICA

Emir Hodžurda novi je igrač FK Željezničar. Nekadašnji član omladinskog pogona “plavih” potpisao je ugovor na dvije godine.

Hodžurda je do 2008. godine bio član omladinskog pogona FK Željezničar, a nakon toga je igrao u rumunskom Otelul Galatiju, Famosu, Bosni Visoko i slovenskom Aluminiju.

[pull_quote_right]Hodžurda je četvrto pojačanje Željezničara pred nastupe u Evropskoj ligi[/pull_quote_right]

Proteklu sezonu je igrao za Slaviju, za koju je ubilježio 24 nastupa i postigao jedan gol, saopćeno je iz FK Željezničar.

– Veoma sam sretan što sam se nakon dugo vremena i igranja za druge klubove konačno vratio u Željezničar. Veliko hvala rukovodstvu kluba na povjerenju i obećavam da ću se kroz svoj odnos na treninzima i utakmicama pokušati odužiti za ukazanu priliku – istaknuo je Hodžurda, te dodao da jedva čeka svoj prvi nastup pred ”Manijacima”.

Hodžurda je četvrto pojačanje Željezničara pred nastupe u Evropskoj ligi. Prije njega su ugovore potpisali Diatta, Livaja i Blagojević.

Put u Međugorje

Prvotimci i stručni štab Želje u petak (11,30 sati) kreću put Međugorja, gdje će odraditi glavni dio priprema za predstojeće utakmice prvog pretkola Lige Evrope.

Plavi će se u Međugorju zadržati do 29. juna i u tom periodu odigrati prijateljske utakmice sa Zrinjskim iz Mostara (22. i 25. juna u 18 sati).