Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Čelik se sutra u Kupu BiH želi iskupiti Stupčanici za subotnji prvenstveni poraz u Olovu

Foto: Fena

Kapiten Kenan Horić, koji nije mogao igrati u Olovu, sutra će komandovati odbranom. Horić je istakao kako se osjećao bespomoćno u subotu u Olovu, zbog činjenice da nije mogao pomoći svom timu

Nogometaši Čelika sutra će u okviru 1/16 finala Kupa Bosne i Hercegovine ugostiti Stupčanicu iz Olova, od koje su u subotu poraženi u gostima s 2:4 (2:0). Susret na Stadionu “Bilino polje” počinje u 17 sati.

Čelik je na poluvremenu u Olovu imao vodstvo od 2:0, ali je u drugom poluvremenu primio četiri gola te ostao bez bodova i liderske pozicije na tablici Prve lige Federacije BiH, na koju je tom pobjedom zasjela Stupčanica.

Trener Dženan Zaimović istakao je na današnjoj pres-konferenciji kako je ekipu preuzeo u momentu kada su bili četiri boda iznad grupe timova koji su u zoni ispadanja, a da su na poluvremenu u Olovu bili lideri na tablici.

Sve se promijenilo u nastavku, kada su domaćini ubacili kvalitetne i iskusne igrače, dok je on bio u situaciji da vrši prinudne izmjene. Prosjek ekipe u Olovu, dodao je, bio je ispod 22 godine.

-Obećanja u sportu nema. Ja sam rekao da nam je pred svaku utakmicu cilj pobjeda. Mi smo na dva gostovanja dali četiri gola, donijeli samo jedan bod. Više smo dali golova vani nego kući. Ali, to je sport i teško je sve predvidjeti. Trudimo se da koliko-toliko privučemo navijače poštenom igrom na terenu i jednim fajtom. Što se tiče sutrašnje utakmice, normalno da je cilj proći – kazao je Zaimović.

Kako je dodao, ponovo su oslabljeni i roviti. U pitanju je da li će Lovro Musa, ako se obistine prognoze, uopće igrati do kraja ove polusezone, u kojoj je ostalo da odigraju još tri utakmice u Prvoj ligi FBiH.

Kapiten Kenan Horić, koji nije mogao igrati u Olovu, sutra će komandovati odbranom. Horić je istakao kako se osjećao bespomoćno u subotu u Olovu, zbog činjenice da nije mogao pomoći svom timu.

-Nije jednostavno kada se prime četiri gola za poluvrijeme. Sigurno je da je malo i atmosfera među nama poljuljana. Međutim, sreća u nesreći je da je sutra već nova utakmica, gdje mora biti nova energija i novi motiv. Sigurno je da ćemo gledati da se izvučemo, kao i mnogo puta do sada – kazao je Horić, koji je najavio da će gledati da dobru igru iz prvog poluvremena iz Olova produže na cijelu utakmicu te će pobjedom nastaviti takmičenje u Kupu BiH.

Trener Zaimović podsjetio je kako će naredni krug takmičenja u Kupu BiH biti igran tek 8. februara naredne godine, odnosno u terminu kada će premijerligaški klubovi igrati “generalke“, dok će klubovi iz prvih liga FBiH i RS tada biti tek na početku priprema, jer njihova takmičenja počinju u martu. Time se, kazao je, pokazuje koliko se posvećuje pažnja nižim ligama.

Direktor Emir Čerim najavio je kako će Čelik, u cilju podrške sanaciji terena u Buturović Polju kod Konjica, 15. novembra igrati humanitarnu utakmicu protiv Klisa, na čiji će račun biti uplaćen sav prihod sa te utakmice. Čelik na ovakav način želi pružiti pomoć sportskim prijateljima, protiv koji su prošle godine igrali u play-offu za ulazak u Prvu ligu FBiH te s kojim su tom prilikom razvili prijateljske odnose.