Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

odluka na wembleyu

Carlo Ancelotti: Finale Lige prvaka je ‘najopasnija’ utakmica

Carlo Ancelotti
Foto: Instagram
Carlo Ancelotti

Veteran Luka Modrić rekao je da unatoč snazi ​​Madrida u odnosu na Dortmund, pristupa utakmici kao da je izjednačena borba

Trener Real Madrida Carlo Ancelotti upozorio je svoje igrače da je finale Lige prvaka “najopasnija” utakmica u fudbalu uoči okršaja s Borussijom Dortmund na Wembleyu.

Italijan, koji je kao trener osvojio natjecanje rekordnih četiri puta, rekao je da se Los Blancosi boje da bi im trofej mogao izmaći.

Madrid, rekorer sa 14 titula, uvjerljivi je favorit u okršaju protiv bundesligaša.

– Finale Lige prvaka najvažnija je utakmica, ali i najopasnija – rekao je Ancelotti na konferenciji za novinare u petak.

– Moramo uživati ​​ovdje, ali znajući da to može poći po zlu jer smo blizu najvažnije stvari u nogometu – osvajanja Lige prvaka – imamo strah da nam to može pobjeći – kazao je on.

– Stvari moraju ići jako dobro, treba imati i sreće, uspjeh je vrlo blizu i stoga briga počinje sutra ujutro, sutra poslijepodne – kazao je on.

Kapitan Real Madrida Nacho rekao je da se osjeća samouvjereno, ali nervozno.

– Imamo više živaca nego u bilo kojem drugom trenutku sezone – priznao je kapetan Madrida Nacho.

– Mi smo ljudi, ovo je miran tjedan za (neke ljude), ali za igrače nije. Poseban je i to ga čini nemirnim – kazao je on.

Modrić: Omjer u finalu je 50:50

Veteran Luka Modrić rekao je da unatoč snazi ​​Madrida u odnosu na Dortmund, pristupa utakmici kao da je izjednačena borba.

– Svi misle da smo veliki favoriti, ali mi ne razmišljamo tako o tome – rekao je Hrvat.

– Omjer je 50:50, igramo protiv velike momčadi koja je imala veličanstvenu sezonu u Ligi prvaka – dodao je on.

Nacho i Modrić, zajedno s Tonijem Kroosom i Danijem Carvajalom, došli bi do šest pobjeda u Ligi prvaka u karijeri pobjedom nad Dortmundom, izjednačivši se s liderom svih vremena i bivšim velikanom Madrida Pacom Gentom.

– Bilo je teško zamisliti da ćemo doći do ovog trenutka, ali mi smo ovdje, jako sretni i uživamo u ovom trenutku – rekao je Modrić.

– Nadam se da ćemo sutra moći napraviti ovaj korak dalje, kao ekipa i imati šest evropskih kupova bilo bi nešto veliko – dodao je.

Finale na Wembleyu

Prvak Španije i petoplasirana ekipa Njemačke lige isprobat će večeras travnjak na Wembleyu koji će sutra ispuniti 86 hiljada gledatelja.

Veliki Carlo Ancelotti lovi peti naslov kao trener.

Real je prvi put stigao do finala bez izgubljene utakmice. Dio zasluga za to ide i ukrajinskom golmanu Luninu, koji prema najavama zbog gripe neće biti u ekipi. Nadomjestit će ga Thibaut Courtois.

Borussia je već jedom igrala finale na Wembleyu. Bilo je to 2013. i tada je izgubila od Bayerna 1:2. Mats Hummels i Marco Reus od tadašnjih igrača konkurišu za mjesto u velikom finalu.

Utakmica počinje sutra u 21 sat.

Četvorka Reala na pragu istorije

Luka Modrić, Dani Carvajal, Nacho i Toni Kroos, ako Real sutra osvoji naslov, postat će jedini igrači uz legendarnog igrača Reala iz 50-ih i 60-ih godina prošlog stoljeća, Paca Gentu, koji imaju čak šest naslova najprestižnijeg klupskog takmičenja.