Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kontroverzna izjava

Brazilski predsjednik: “U reprezentaciji nam ne trebaju igrači iz Evrope”

brazil repka

Predsjednik Brazila Luis Ignacio Lula da Silva izazvao je žestoke reakcije i veliku raspravu izjavom o nogometnoj reprezentaciji zemlje na čijem je čelu.

Da Silva smatra kako igračima koji ne igraju u Evropi nema mjesta u reprezentaciji Brazila.

Nakon što je Brazil pobijedio Čile u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2026. godine golovima Da Cruza i Luiza Henriquea, predsjednik je odlučio oglasiti se i objasniti ljudima iz tamošnjeg nogometnog saveza kako raditi njihov posao.

Predsjednik je istaknuo da vjeruje kako igrači koji igraju u Evropi nisu ništa bolji od onih koji igraju u domaćem prvenstvu.

“Oni koji igraju u inozemstvu nisu ništa bolji od onih koji igraju ovdje. Dugo sam se zalagao da brazilski tim ima igrače koji igraju u svojoj zemlji. Dva igrača koja su jučer dala golove igraju u brazilskom prvenstvu. Moramo dati priliku igračima koji su ovdje, a ne gostima iz inozemstva”, rekao je Da Silva.

“Sjedio sam na kauči i gledao utakmicu. Prepoznao sam samo golmana (op.a. Ederson), centralnog defanzivca PSG-a (op.a. Marquinhos), Rodriga i Raphinhu koje sam prepoznao po kosi. Stavite igrače koji igraju ovdje u brazilskom prvenstvu da igraju za reprezentaciju”, dodao je predsjednik, a prenio list O Jogo.