Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh. klubovi u Evropi

Borac večeras protiv Islanđana za klupsku historiju, Zrinjski “ima plan” protiv Boteva

Foto: Facebook

Nogometaši Borca bi trijumfom večeras izborili siguran plasman u grupnu fazu Konferencijske lige i osigurali play-off Lige Evrope protiv ekipe Ferencvarosa

Nogometaši banjalučkog Borca večeras na Gradskom stadionu u Banjoj Luci igraju revanš susret trećeg pretkola UEFA-ine Lige Evrope.

Jurit će tim Mladena Žižovića gol zaostatka iz prvog susreta, a trener prvaka BiH ističe kako igraju protiv veoma zahtjevnog protivnika.

-Očekuje nas vrlo zahtjevna utakmica protiv ekipe Klaksvika, koja je vrlo ozbiljna ekipa, bez obzira što mi to ovdje predstavljamo sa dozom nerazumijevanja. Klaksvik je prošle godine dogurao do trećeg kola kvalifikacija za Ligu prvaka, četvrtog za Ligu Evrope, igrali su grupnu fazu Konferencijske lige, a nema potrebe nabrajati koga su pobjeđivali, podsjetio je Žižović.

Nogometaši Borca bi trijumfom večeras izborili siguran plasman u grupnu fazu Konferencijske lige i osigurali play-off Lige Evrope protiv ekipe Ferencvarosa. To bi bio najveći klupski uspjeh na evropskoj sceni banjalučkog tima.

Meč Borac – Klaksvik igra se večeras na Gradskom stadionu u Banjoj Luci od 21 sat.

Zrinjski ganja gol zaostatka

Zrinjski u večerašnji uzvrat trećeg kola kvalifikacija UERA-ne Konferencijske lige protiv bugarskog Boteva ulazi s golom zaostatka, a po riječima trenera “Plemića“ Marija Ivankovića sve viđeno u toj prvoj utakmici daje za pravo Mostarcima da se mogu nadati prolasku u play-off rundu tog evropskog takmičenja.

-Svi smo vidjeli šta se dogodilo na taj utakmici. Izgubili smo 2:1, ali mislim da je rezultat mogao biti drukčiji. Pokazali smo odlučnu, hrabru igru i svojim smo greškama primila dva gola. Sedam dana kasnije mislim da se imamo čemu nadati. Nemamo zdravstvenih poteškoća osim Slobodana Jakovljevića i mislim da će igrači biti svježi, spremni da sutra daju svoj maksimum, a ako budemo na toj razini, imamo se pravo nadati dobrom ishodu, poručio je Ivanković pred ovaj meč.

S obzirom da Zrinjskom igra samo pobjeda, Ivanković je istaknuo kako će njegova ekipa igrati napadački, ali da neće srljati.

-Analizirali smo Botev, vidjeli smo njihove loše strane, ali i naše propuste. Imamo plan kako što prije doći do pozitivnog rezultata, da iskoristimo te njihove loše strane koje svaka ekipa ima. Neće biti lako, bit će i teško vrijeme, ali uz podršku navijača i našu vjeru da možemo, da hoćemo, imamo šansu, kazao je strateg Zrinjskog.

Utakmica Zrinjski – Botev igra se večeras u Mostaru od 20 sati.