Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za lp

Borac poražen u Solunu, ni dva gola nisu bila dovoljna da se iznenadi PAOK

lukic herrera paok
FOTO: PAOK FC
Korneri kobni za Borac

Domaći su posebno dominirali kada je posjed lopte u pitanju. Imali su čak 65 posto posjeda, a Borac 35 posto

Fudbaleri banjalučkog Borca poraženi su u prvom susretu drugog pretkola Kvalifikacija za Ligu prvaka. Banjalučani su pružili herojski otpor u Solunu, ali nažalost kući se ipak vraćaju poraženi. Ni dva gola u mreži domaćina aktuelnom prvaku BiH nisu bila dovoljna da ostane neporažen.

Herrera i Kulašin pogađali za Borac

PAOK je poveo golom stopera Konstantinosa Koulierakisa u 17. minutu nakon ubačaja iz kornera, no sjajni Sebastian Herrera je izjednačio već u 22. minutu iz penala.

Bizaran penal vidjeli smo na Tumbi kada je došlo do sudara golmana i stopera PAOK, a onda je defanzivac grčke ekipe rukom izbio loptu svom golmanu. Oglasila se VAR tehnologija, a sudac je nakon gledanja snimka dosudio penal za Borac.

Grci dolaze do novog vodstva u 39. minutu, ponovo pogađa Koulierakis. Borac se vraća u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena, kada Enver Kulašin trese mrežu domaćina u 48. minutu za 2:2 na semaforu.

Na otvaranju drugog dijela, PAOK dolazi do novog vodstva. Ovaj put strijelac je Nigerijac William Troost-Ekong, a minuta je 51. i opet je korner bio koban za Banjalučane. Nakon trećeg gola Borac se nažalost nije uspio vratiti. Ispostavilo se da je to bilo sve što se golova tiče.

gol paok
FOTO: PAOK FC
Troost-Ekong pogodio za pobjedu PAOK-a

Tri udarca, dva gola

Borac je susret završio s tri udarca u okvir gola, a domaćin sedam. Domaći su posebno dominirali kada je posjed lopte u pitanju. Imali su čak 65 posto posjeda, a Borac 35 posto.

Kada se sve sabere i oduzme, Borac je pružio dobru partiju u Solunu, i u revanšu ima solidne šanse da eventualno napravi iznenađenje i plasira se u narednu rundu takmičenja što bi bio veliki podvig.

Uzvratni susret u Banjoj Luci igra se 31. jula, a pobjednik iz ovog dvomeča osigurat će nastup u grupnoj fazi Konferencijske lige.