Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Evropska liga

Borac minimalno poražen, odluka pada u Banjaluci

fk borac paok
FOTO: FK Borac

Revanš susret se igra za sedam dana u Banjoj Luci

U okviru trećeg pretkola UEFA Evropske lige, snagu su odmjerili Klaksvik i bh. predstavnik Borac. Utakmica je završena rezultatom 2:1 u korist Klaksvika.

Sam početak utakmice potpuno je pripao domaćim fudbalerima. U petoj minuti, Frederiksberg je šutirao, ali je pogodio stativu gola Šiškovskog, golmana Borca. Minut kasnije, nova dobra prilika za Klaksvik kada je Danielsen šutirao, ali je Šiškovski sjajno reagovao i spasio svoj tim. U desetoj minuti meča, Klettskard, kapiten domaćih, iskoristio je grešku Kvržića i pogodio za 1:0. Borac se mučio da iznese loptu iz zadnje linije.

U 20. minuti utakmice, Borac je prvi put zaprijetio, ali udarac Lukića nije previše zabrinuo golmana domaćih. Rezultat se nije mijenjao sve do 31. minute kada je nesretni Berntsson pogodio vlastitu mrežu i postavio rezultat na 1:1. Dvije minute kasnije, nakon oštrog starta i pregleda VAR-a, Herrera je dobio direktan crveni karton, te je Borac ostao sa igračem manje. Odmah nakon ubačaja Frederiksberga, pogodio je Odeemarksbakken za novo vodstvo Klaksvika.

Žižović je u 37. minuti uradio prvu izmjenu. Savić je napustio teren, a umjesto njega ušao je Vukčević, koji je prije par dana potpisao za Borac. U Klaksviku je igru napustio Vatnsdal, a umjesto njega ušao je Petersen. U 42. minuti velika prilika za Borac: nakon jednog ubačaja, lopta je stigla do Grahovca, koji je pogodio prečku gola Klaksvika.

U drugom poluvremenu prvi su zaprijetili fudbaleri Borca. Vukčević je šutirao, ali je jedan od defanzivaca domaćih dobro reagovao i izblokirao njegov udarac. Prvi žuti karton pokazan je u 49. minuti, a dobio ga je defanzivac Yambere. U 52. minuti utakmice, Kulašin je pokušao pobjeći svom čuvaru, ali je Yambere u posljednjem trenutku dobro reagovao i izbacio loptu. Zbog prigovora, ofanzivac Borca, Jovo Lukić je dobio žuti karton. Drugi igrač sa javnom opomenom u Klaksviku bio je Joensen, koji je bio neoprezan i zasluženo dobio žuti karton.

U 65. minuti, Žižović je pripremio dvostruku izmjenu: teren su napustili Skorup i Srećković, a u igru su ušli Čavić i Pihler. Klaksvik je imao značajno veći posjed lopte, ali bez velikih prilika u drugom dijelu utakmice.

Lukić je pokušao u 74. minuti, ali nije uspio napraviti probleme domaćim defanzivcima. Pokušaj vrijedan pomena dogodio se u 82. minuti, kada je Klettskard šutirao, a siguran na golu Borca bio je Šiškovski, koji je zaradio žuti karton zbog odugovlačenja igre. Do kraja utakmice nije bilo velikih prilika te je rezultat ostao 2:1 za Klaksvik.

Revanš susret se igra za sedam dana u Banjoj Luci.

TREĆE KOLO UEFA EVROPSKE LIGE

Klaksvik – Borac 2:1 ( Klettskard 10’, Jensen a.g. 31’, Odemarksbakken 36’)

KLAKSVIK: Jensen, Vatnsdal, Yambere, Bentsson, Danielsen, Joensen, Hansson, Da Silva, Frederiksberg, Klettskard, Odemarksbakken.

BORAC: Šiškovski, Kvržić, Meijers, Carolina, Herrera, Grahovac, Skorup, Srećković, Savić, Kulašin, Lukić.