Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

euro 2024

Bizarna scena ispred tunela nakon meča Portugala, Ronaldo je ostao u šoku, zaštitari su na vrijeme reagovali

navijac ronaldo
FOTO: Screenshot

Planetarna slava sa sobom uvijek nosi i negativne strane. Ono što se sinoć dogodilo nakon utakmice Portugal – Gruzija dokaz je tome

Portugal je sinoć doživio neugodno izenanađenje u trećem kolu grupne faze na Evropskom prvenstvu u Njemačkoj. Cristiano Ronaldo i društvo poraženi su od najveće senzacije ovog EP Gruzije.

Do pobjede su Gruzijci došli golovima Kvartaskhelie u 2. minutu i Mikautadzea iz penala u 57. minuti utakmice. Uprkos porazu Portugal je kao prvoplasirana reprezentacija u grupi F prošao dalje i u osmini finala će igrati protiv Slovenije. S druge strane sjajni Gruzijci idu na megdan moćnoj Španiji.

Ronaldo ni u trećoj utakmici nije uspio zabiti gol. Sjajni Portugalac za sada ima samo jednu asistenciju na ovom Evropskom prvenstvu. Ronaldo je na ovom EP postao prvi igrač koji je nastupio na šest Evropskih prvenstava. Debitovao je na Euru 2004. godine, a trenutno je rekorder s 27 utakmica i rekordnih 14 golova na Evropskim prvenstvima.

No, planetarna slava sa sobom uvijek nosi i negativne strane. Ono što se sinoć dogodilo nakon utakmice Portugal – Gruzija dokaz je tome. Naime, dok je Ronaldo silazio u tunel na stadionu u Lajpcigu, sa tribina je bukvalno pred njega doletio jedan navijač.

Nejasno je da li je navijač želio samo da se naše pored Ronalda ili da mu možda naudi, ali po svemu sudeći nije prošao baš najbolje. Zaštitari su primjetili na vrijeme “leteći objekat” i stali ispred Portugalca štiteći ga, dok je navijač koji je skočio sa tribine proletio i pao u tunel. Portrugalac je stao i u nevjerici raširio ruke očito šokiran onim što se upravo odigralo pred njegovim očima. Za sada nema informacija da li je navijač ozlijeđen.

Pogledajte kako je to izgledalo…