Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Nevres zahirović

Bivši igrač Slobode i legendarni kapiten Cibalije umro tokom odmora u Italiji

Foto: Facebook

Bio je poznat kao svestrani igrač i borbeni vođa. Zbog sjajne ljevice i centaršuta igrao je kao lijevo krilo, ali i kao veznjak, te libero. Na svim ovim pozicijama Zahirovića je odlikovao fajterski stil i duh, zbog čega je i bio kapiten

Nevres Zahirović bivši igrač tuzlanske Slobode, te legendarni kapiten Dinama Vinkovci a kasnije Cibalije, i jedan od nezaboravnih likova HNL-a 90-ih, umro je u 63. godini. Smrt ga je stigla u Italiji.

Tamo je bio na odmoru sa suprugom, kćeri i unukama. Zaspao je i nije se probudio, piše Index.

Simbol Dinama Vinkovci i Cibalije

Zahirović je Tuzlak, koji je iz tamošnje Slobode u Vinkovce i tadašnji Dinamo došao 1984. Dinamo Vinkovci bio je tada jugoslovenski prvoligaš, a Zahirović je u njemu ostao 14 godina. Toliko dugo da je igrao po dvije jugoslavenske i hrvatske lige, dočekao promjenu države i imena kluba. Kao kapiten vodio je Cibaliju u HNL-u tokom ratnih godina, dok ju je 1998. također s trakom vratio u prvu ligu i penzionisao se.

Bio je poznat kao svestrani igrač i borbeni vođa. Zbog sjajne ljevice i centaršuta igrao je kao lijevo krilo, ali i kao veznjak, te libero. Na svim ovim pozicijama Zahirovića je odlikovao fajterski stil i duh, zbog čega je i bio kapiten.

Zbog svega navedenog Zahirović je jedan od najomiljenijih likova u historiji vinkovačkog kluba, ali to je najviše zbog svog karaktera. Premda je na terenu bio borben, kao čovjek je poznat po tome da je bio skroman, blage naravi i prijateljski nastrojen. Zato Vinkovci i Cibalija tuguju za njim.