Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

nakon teške bolesti

Bivši fudbalski reprezentativac BiH Mario Božić preminuo u 40. godini

mario-bozic

Na međunarodnoj sceni je debitovao 8. septembra 2007. godine

Bivši fudbalski reprezentativac Bosne i Hercegovine Mario Božić preminuo je u 40. godini nakon duge i teške bolesti.

Božić se već nekoliko godina borio s tumorom na mozgu, a imao je i dvije zahtjevne operacije koje, uprkos velikoj borbi, nije izdržao.

On je u martu 2007. godine dobio prvi poziv za reprezentaciju BiH kod selektora Fuada Muzurovića. Na međunarodnoj sceni je debitovao 8. septembra 2007. godine, ušavši kao zamjena za Darka Maletića u porazu od Mađarske rezultatom 1:0.

Njegova druga i posljednja reprezentativna utakmica bila protiv Bugarske u augustu 2008. godine. Tada ga je pozvao legendarni Ćiro Blažević.

Rođen u Tuzli, Božić se rano preselio u Srbiju i seniorsku karijeru započeo u Loznici. 2004. godine je prešao u mađarski klub Fehervar, a kao redovni član prvog tima, Božić im je pomogao da osvoje kup 2006. godine, da bi 2 godine kasnije prešao u Ujpešt.

U Mađarskoj je odigrao 126 ligaških utakmica i postigao 15 golova.

U ljeto 2009. godine je otišao u Slovačku, potpisavši za Slovan iz Bratislave, a poslije njih je igrao i za izraelski Ashdod, kineski Šangai Šenhuu i azerbejdžanski Simurk. Okončao je karijeru u Loznici 2016. godine, gdje je kasnije imenovan za sportskog direktora kluba.

Iza Božića ostalo je troje djece.