Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Bio je čovjek za velike utakmice i zvjezdane momente: Slijedi Vedino posljednje “zbogom“

ibisevic2

Osim što nismo uspjeli plasirati se na Svjetsko prvenstvo, krajem kvalifikacija koji će uslijediti za dva dana, ostajemo i bez jednog od najboljih bh. fudbalera svih vremena Vedada Ibiševića.

Jedini naš as koji je u jednoj od liga petice postigao više od stotinu pogodaka u Talinu će posljednji put odjenuti dres sa državnim grbom.

Vedina reprezentativna karijera potrajala je ravno deset ipo godina, a obilježila su je dva zvjezdana trenutka. Gol u Kaunasu i gol na kultnoj Marakani, dakle gol vrijedan plasmana na Mundijal (prvi u historiji) i prvi gol Bosne i Hercegovine u historiji velikih takmičenja.

Ibiševićev gol nam je u Talinu 2009. donio i prvi baraž u historiji reprezentacije.

Prvi je put Vedad Ibišević u reprezentativnom dresu igrao protiv Slovenije u Oraršju, bio je to duel mladih selekcija i odmah na prvom nastupu postigao je gol za pamćenje.

Kasnije je pogađao na susretu protiv Norbeške koji je Zmajićima obezbijedio baraž protiv Češke Republike u kojem smo u finišu ostali bez plasmana na veliko takmičenje.

Debi u A timu Vedo je dočekao 24. marta 2007. u Oslu. Pobijedili smo s 2:1, golovima Misimovića i Muslimovića. Prvijenac u dresu reprezentacije Ibišević je postogap sedam mjeseci kasnije na utakmici protiv Grčke u kojoj smo poraženi s 3:2. Zabilježio je 81 nastup i postigao 28 golova.