Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zaostali meč Wwin lige BiH

Bilbija se vratio, Zrinjski siguran protiv Radnika

Foto: HŠK Zrinjski

Zrinjski sada ima 22 boda i učvrstio se na prvom mjestu na tabeli.

U zaostaloj utakmici 3. kola Wwin lige BiH, fudbaleri Zrinjskog stigli su do četvrte vezane pobjede u domaćem šampionatu nakon što su večeras bili bolji od Radnika iz Bijeljine rezultatom 2:0.

Plemići su dominirali od početka do kraja, a utakmicu je obilježio i povratak Nemanje Bilbije, koji se tako oporavio od teške povrede koljena.

Domaćini su poveli u 23. minuti, kada Mulahusejnović postiže gol nakon sjajnog ubačaja Ćavara i donosi prednost Zrinjskom od 1:0.

Drugo poluvrijeme donijelo je manje uzbuđenja na terenu, a u 56. minuti je Radnik imao šansu preko Nathana Crepaldija da Cruza, ali njegov pokušal loba zaustavlja golman Zrinjskog Marko Marić.

Đorđe Pantelić je u 82. minuti mogao donijeti poravnanje Radniku, ali nije iskoristio situaciju jedan na jedan s golmanom Zrinjskog i ostalo je 1:0.

Na konačnih 2:0 postavio je David Čember u 82. minuti.

U finišu meča je priliku za igru dobio Bilbija, najbolji igrač u historiji Zrinjskog, koji je dočekan ovacijama pri povratku na teren nakon teške povrede koju je doživio u maju, na kraju prošle sezone.

Zrinjski sada ima 22 boda i učvrstio se na prvom mjestu na tabeli.