Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Barcin dječak od milijardu eura izašao usred utakmice na WC i nije se vratio

lamine yamal
FOTO: fcbarcelona.com

Nakon što je Barcelona skoro deset minuta igrala s igračem manje, trener je reagirao te je Yamal zamijenjen Marcosom Alonsom

Lamanine Yamal ušao je u istoriju na utakmici Lige prvaka protiv Porta, koju je njegova ekipa dobila 1:0. Yamal je zaigrao u prvoj ekipi i tako postao najmlađi starter u istoriji najjačeg takmičenja jer je zaigrao sa samo 16 godina i 83 dana.

Tako se Yamalu nastaviosedmica iz snova, jer je dva dana ranije potpisao profesionalni ugovor s Barcelonom uz otkupnu klauzulu od milijardu eura.

No u 73. minuti utakmice u Portu Yamal je istrčao s terena i nije se vraćao. Nakon što je Barcelona skoro deset minuta igrala s igračem manje, njen trener je reagirao te misteriozno odsutnog Yamala zamijenio Marcosom Alonsom.

Naravno da je ova situacija s dječakom koji je već dva puta ove sedmice ušao u istoriju zanimala javnost. Trener Xavi nakon utakmice objasnio je situaciju o kojoj bruje društvene mreže:

“Lamine se osjećao loše. I prije meča mi je govorio da mu nije dobro. Bolio ga je želudac. Iskoristili smo prekid kako bi otišao na WC, ali nije mogao nastaviti s igrom.”

Yamal je tako zaigrao kao starter samo tri dana mlađi od Celestinea Babayara koji je 1994. godine počeo utakmicu Lige prvaka u dresu Anderlechta.

Yamal je postao drugi najmlađi igrač koji je ikada nastupio u Ligi prvaka za bilo koji klub, a taj rekord još uvijek pripada Youssoufi Moukoku koji je u svom debiju u Ligi prvaka imao 16 godina i 18 dana.