Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Barca u finalu Kupa protiv kluba s 646 miliona eura manjim budžetom

barcelona

Barcelona u finalu Kupa Kralja igra protiv Alavesa, kluba koji ima čak 646 miliona eura manji budžet od katalonskog velikana, prenosi Anadolu Agency (AA).

Kako navode španski mediji, Barcelona će 27. maja igrati protiv ekipe koja ima dosta “skromniji budžet” od Katalonaca.

Barcelonin budžet iznosi 695 miliona eura, a Alavesov oko 49,3 miliona.

To će Barceloni biti četvrti nastup zaredom u finalu Kupa, a do sada je pobijedila 28 puta od 38 učešća u finalnim mečevima.

S druge strane, Alaves će u finalu Kupa Kralja nastupiti po prvi put u 96 godina klupske historije.

Finalni meč Kupa Kralja se igra 27. maja.

Svake godine u ovo doba, nakon što se u Španiji saznaju finalisti Kupa kralja, kreću uobičajene rasprave i kontraverze gdje će se igrati finale. Ako u tom finalu nisu i Real i Barcelona, eto problema. Jedni druge ne žele ni vidjeti na svom stadionu.

– Evo, pozivam Real i Pereza da javno objave kako ne žele gledati Barcelonu na Bernabeuu. Neka to objave da svi vide. Ako imaju hrabrosti. Valjda neće opet izmisliti neku priču o renoviranju zahoda – rekao je bivši predsjednik Barce Joan Gaspart.

Nije trebao dugo čekati na odgovor. Doduše, ne onaj kakav je tražio.

– Ne možete igrati na Santiago Bernabeuu. Mi u to vrijeme radimo nešto na stadionu – rekao je prvi čovjek Reala Florentino Perez i odmah u startu sasjekao ideju da Barcelona i Alaves upravo u Realovom dvorištu igraju za titulu u kupu.

Nakon što je Bernabeu otpao, Atleticov Vicente Calderon glavni je favorit za domaćina finala. U igri je i Nou Camp, bez ozbira što je Barcelona u finalu jer se ista situacija dogodila i 2015. Moglo bi se igrati i na stadionu Bilbaa, što bi navijačima Alavesa bilo super jer im je blizu. U konkurenciji su i stadioni Seville i Valencije.