Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Autogol i asistencija Pjanića u pobjedi Juventusa (VIDEO)

dybala

U drugom kolu Serije A, sjajan meč su nam priredili Genoa i Juventus.

Gledaoci su vidjeli pet golova, sedam žutih kartona, mnogo lijepih akcija i prilika na obje strane.

Već u prvoj minuti zatresla se mreža Stare dame, a autogol je postigao naš Miralem Pjanić. Prava euforija u Genoi, nastala je u sedmoj minuti, kada je Galabinov golom iz penala povisio vodstvo domaćina na 2:0. Juventus se brzo vratio u meč, golom Dybale u 14. minuti na asistenciju našeg Miralema Pjanića. Dyabala je ponovo na sceni u finišu prvog poluvremena, tačnije u četvrtoj minuti sudijske nadoknade kada golom sa bijele tačke poravnava na 2:2.

Nastavak utakmice donosi sjajan fudbal. Dobar tempo na obje strane, a gosti su bili nešto konkretniji u akcijama. Kruna malo bolje igre dolazi u 62. minuti, kada Mandžukić pronalazi Cuadrada, koji dovodi Juve u prednost od 2:3 i kreira potpuni preokret na stadionu Luigi Ferraris.

Nakon trećeg gola Torineza, Genoa je probala doći do izjednačenja, ali bezuspješno , dok je Juventus trijumf potvrdio golom Dybale u drugoj minuti sudijske nadoknade za konačnih 2:4.

U dresu aktuelnih prvaka Italije, pored autogola i asistencije, naš Miralem Pjanić je zaradio i žuti karton u 18. minuti utakmice zbog nesportskog ponašanja, a u 81. je izašao iz igre, kada ga je zamijenio Bentacur.