Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za sp

Argentina bez Messija slavila protiv Čilea, Di Maria se oprostio od reprezentacije

argentina

Messi se još nije oporavio od povrede iz finala Copa Americe, pa će preskočiti i meč sa Kolumbijom (utorak, 22:30) u septembarskom terminu kvalifikacija za SP

Fudbalska reprezentacija Argentine pobjeđuje i kada na terenu nema prve dvije zvijezde tima Lionela Messija. Ovaj put nije bilo ni Angela Di Marije u sinioćnjem duelu protiv Čilea (3:0), u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

Iako su Čileanci izdržali cijelo poluvreme da ne prime gol, aktuelni prvak svijeta dominirao je od prvog minuta.

Argentinci su u 7. kolu tako slavili šestu pobjedu, a strijelci su bili Mac Allister u 48. minutu, te Alvaro i Dybala u finišu susreta (84, 90+1). Argentina je i dalje na samo dva poraza u 63 posljednja meča. 

Publika i saigrači su se prije utakmice, ovacijama i poklonima, zahvalili Di Mariji na svemu što je dao argentinskom fudbalu.

Ništa manje sreTan nije bio i Paolo Dybala, jer je makar nakar u jednom meču nosio dres s brojem 10, koji pripada legendi Messiju.

“Znam da desetka ne pripada meni, ali neki igrači su predložili da je uzmem na ovoj utakmici i prihvatio sam se te velike odgovornosti“, rekao je fudbaler Rome.

Messi se još nije oporavio od povrede iz finala Copa Americe, pa će preskočiti i meč sa Kolumbijom (utorak, 22:30) u septembarskom terminu kvalifikacija za SP.