Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

produžio ugovor

Alexander-Arnold u Liverpoolu do 2024. godine

Alexander-Arnold

Talentovani 20-godišnji desni bek ostvario je sjajan napredak od kada je 2017. godine potpisao ugovor sa “redsima“, za šta je nagrađen novim izdašnijim

Engleski fudbaler Trent Alexander-Arnold potpisao je novi ugovor s Liverpoolom do 2024. godine, prenosi Anadolu Agency (AA).

Talentovani 20-godišnji desni bek ostvario je sjajan napredak od kada je 2017. godine potpisao ugovor sa “redsima“, za šta je nagrađen novim izdašnijim. U tom periodu postao je prvi izbor na desnom beku u Liverpoolu, ušao u reprezentaciju Engleske i igrao na Svjetskom prvenstvu.

Dogovor sa Alexander-Arnoldom došao je dva dana nakon što je novi ugovor potpisao lijevi bek Andrew Robertson, također do 2024. godine. Ovim potezima menadžer Jurgen Klopp je nastavio praksu zadržavanja ključnih igrača dugoročnim ugovorima. Joe Gomez i Sadio Mane nedavno su dogovorili nove ugovore s Liverpoolom, dok su Roberto Firmino i Mohamed Salah potpisali produžetke prošlog ljeta.

Loša vijest za Kloppa je ta što će Alexander-Arnold pauzirati najmanje dvije sedmice zbog povrede koju je zadobio na zagrijavanju za utakmicu protiv Brightona prošle subote.

Alexander-Arnold je dijete Liverpoola. Prošao je omladinsku školu kluba s Anfielda, da bi za prvi tim debitovao u oktobru 2016. godine. Dosad je za “redse“ odigrao 67 takmičarskih utakmica i postigao četiri gola. U dresu reprezentacije Engleske nastupio je pet puta uz jedan pogodak.