Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Aldin Nikšić predstavlja BiH na kampu Real Madrida u Splitu

aldin

Aldin Nikšić, talentovani golman ekipe Mlade nade, predstavlja našu zemlju na kampu Real Madrida, koji je jučer počeo u Splitu i trajat će narednih sedam dana.

Nikšić, koji je rođen 2010, ujedno trenira i u školi golmana br1, gdje ga podučavaju Adnan Gušo. Adnan Pervan, Nermin Demirović i drugi nekadašnji golmani, već sada pokazuje izuzetan talenat između stativa. Tako je, kao najtalentovaniji golman Ljetnog kupa 2017. koji je odigran na Otoci, dobio specijalnu pozivnicu za učešće na kampu slavnog Real Madrida.

„Ponosan sam i sretan što imam priliku raditi sa trenerima Reala. Zahvalio bih se svojim trenerima Samiru Duri i trenerima iz škole golmana, što mi daju podršku, a ja obećavam da ih neću razočarati“, kaže mladi i skromni Aldin, čiji je otac Edin također bio golman.
Inače, Aldinu su golmanski uzori Manuel Neuer i Gianluigi Donnarumma, a jedina mu je želja da predstavi našu zemlju na najbolji mogući način.

Iako ima svega sedam godina Aldin je već sada na sebe skrenuo pažnju mnogih stručnjaka i to zbog svog izuzetnog talenta između stativa i jasno je da je pred njim svijetla budućnost, ali i mnogo rada i odricanja, na koje je on već spreman.