Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

New York

Novak Đoković se žalio na US Openu: Moram to prihvatiti

Foto: Antonio Ahel/ATAImages/PIXSELL
Novak Đoković/ Arhiva

. Ovaj moj meč je sigurno bio poseban za gledatelje, posebno nakon ponoći. Ali to nije ono što želim. No pobijedio sam pa je sad sve dobro”, rekao je 37-godišnji Đoković.

Novak Đoković je pobjedom počeo odbranu naslova na US Openu i napad na 25. Grand Slam karijere.
Nole je pobijedio Radua Albota iz Moldavije, laganih 3:0, a po setovima je bilo, 6:2, 6:2, 6:4.

Najbolji teniser svih vremena žalio se nakon prvog meča na termin. Albot i on igrali su do iza ponoći, što Đokoviću ne odgovara.

“Mislim da starenje ne pomaže kad moraš ostati budan do dugo u noć i igrati. Baterije su mi potrošene. Iskreno, predugo sam čekao početak svog meča. Mislio sam da ću na teren u 20:15 (po američkom vremenu op.a.) jer je Stephens servirao na 6:0, 3:0, ali odjednom se taj meč prije mog pretvorio u maraton koji je trajao dva i pol sata.

Moram to jednostavno prihvatiti. Volim ja igrati po noći, ali volim ranije početi. Nadam se da ću imati prilike igrati u večernjem terminu, ali da ću biti prvi pa tako i završiti u neko normalno vrijeme. Ovaj moj meč je sigurno bio poseban za gledatelje, posebno nakon ponoći. Ali to nije ono što želim. No pobijedio sam pa je sad sve dobro”, rekao je 37-godišnji Đoković.