Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zločin koji je potresao SAD: Zbog utvare s interneta izbole prijateljicu

25CFBDAA00000578-0-image-a-53_1424294837544

Biciklista je slučajno otkrio Payton Leutner (12) kako pored ceste leži sva u krvi. Bio je 13. maj 2014. godine, a djevojčica se u obližnjoj šumi doslovno borila za goli život u kojoj je divljački 19 puta izbodena nožem u ruke, noge i prsa. Uspjela je preživjeti, iako je zadobila povrede po vitalnim organima. Čak se i sjećala ko ju je napao i ostavio među drvećem da iskrvari do smrti.

Još veći šok je nastao za stanovnike malog grada Waukesha u Wisconsinu kada je policija otkrila ko je napao Payton – dvije djevojčice od 12 godina, a jedna od njih joj je bila najbolja prijateljica. Obje su optužile istu osobu da ih je nagovorila na ovaj zločin – tzv. Slenderman, blijeda utvara bez lica koja proganja djecu, a o kojem su čitale na internetu.

Ovaj slučaj je ovih dana opet u žiži nakon što je jedna američka TV postaja premijerno prikazala dokumentarac o ovom jezivom događaju, “Beware the Slenderman”.

Djevojčice, Anissa Weier i Morgan Geyser ovaj su napad planirale pet mjeseci, a zločin su napravile jedne subote ujutro nakon rođendanske proslave kod Morgan Geyser, kod koje su sve tri prespavale.

Anissa i Morgan su rekle policiji kako su pokušale ubiti Payton da bi se svidjele izmišljenom Slendermanu, te kako bi im dozvolio da žive u njegovoj kući u šumi u kojoj su htjele ubiti prijateljicu. To je naime bila samo jedna od priča kakve o Slendermanu kruže po internetu, a napad na Payton izvela je Morgan Geyser s kuhinjskim nožem kojeg je uzela tog jutra iz kuće.

“Žao mi je”, navodno je šapnjula Payton u uho prije nego ju je počela bosti prema naredbi Anisse Weier.