Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Zaljubljenica u fitness otkriva kakvu odjeću nositi tokom vježbanja

555

Kad se odlučite početi baviti vježbanjem, ono što ćete trebati je adekvatna sportska oprema. U moru različitih vrsta topića, sportskih grudnjaka i hlačica lako se izgubiti.

Zaljubljenica u fitness Lorna Jane Clarkson otkriva kako postoji mnogo komada koji vam mogu odgovarati, ali trebali biste razmisliti šta ćete kupiti ovisno o vrsti sporta kojom se namjeravate baviti.

Joga

Lorna kaže kako je za jogu najvažnije odabrati odjeću u kojoj ćete se osjećati udobno, ali treba pripaziti da nije preširoka kako ne bi otkrila vaše tijelo prilikom izvođenja nekih vježbi.

“Nemojte kupovati široke majice, ako ne želite da vam prekriju lice dok vježbate”, otkrila je za Daily Mail.

“Predlažem majice koje su šire na dnu, ali se mogu vezati. Tako će vam biti udobno, a bit ćete sposobni odraditi trening bez napora.”

Po pitanju materijala predlaže tkaninu u kojoj koža može disati.

“Odaberite donje rublje u koje vas neće zatezati, a pružat će potporu tijelu”, dodaje Lorna.

Trčanje

Lorna kaže kako je za trčanje najvažnija potpora, a to znači sportski grudnjak s podesivim naramenicama koje možete namještati ovisno o obliku tijela. Preko grudnjaka savjetuje da obučetw lagan top koji vam dobro pristaje i u kojem se možete kretati.

“Trebat ćete i hlačice koje vam daju što je više slobode moguće. Dobro je odabrati hlačice koje imaju džepove na bokovima kako biste mogli maksimalno zakoračiti, ali i spremiti mobitel, ključeve ili novac”, pojašnjava Lorna i dodaje da odaberete odjeću od materijala u kojima vam neće biti previše vruće.

“Zbog čučnjeva, sklekova i sličnih vježbi, možda su primjerenije helanke, nego kratke hlačice”, smatra Lorna.

Ova 53-godišnjakinja kaže kako trebate birati odjeću koja se brzo suši, upija znoj, u kojoj koža može disati, a vi se rastezati.

Dizanje utega

I kod dizanja utega glavna zadaća sportske odjeće je pružiti dobru potporu.

“Birajte tkanine koje se neće prozirati kada se podižete ili spuštate u čučanj. Grudnjaci trebaju pružati dobru potporu kako biste se mogli savijati i kretati”, kaže Lorna.

Lorna kaže kako postoji odjeća koju nikad ne bi odabrala.

“To su pamučne hlačice uz tijelo koje su rezane tačno iznad koljena”, objasnila je kroz smijeh.

“Niska sam i jednostavno mi ne pristaju, a ako se namjeravate baviti sportom, morate investirati u komade u kojima ćete dobro izgledati.”

Na kraju je zaključila kako se isplati izdvojiti više novca za sportsku odjeću jer se povoljniji komadi mogu vrlo brzo rastegnuti i onda vam više neće odgovarati kao kad ste ih isprobavali u prodavnici.